Lego – a fantáziának nincs határa az építésben

Lego - a fantáziának nincs határa az építésben

A Lego nem pusztán egy játék, hanem végtelen lehetőségek tárháza. A Lego az 1930-as évektől kezdve egy olyan világot épített, amelyben a képzelet szárnyal, és ahol a lehetőségek határtalanok. A kreatív fantáziát köti össze a legalapvetőbb alkotással, a kézzel történő építéssel. Nagyon kevés játék rendelkezik ennyire sokoldalú és időtálló lehetőségekkel, hiszen a kocka alapjai nem egy divathullámot lovagolnak meg, hanem a kreatív alkotás kifejezésének vágyát. A Lego olyan a gyerekszobában, mint egy homokozó a játszótéren: alap és úgy a gyerekek kedvence, hogy sokszor a felnőttek is csatlakoznának.

A Lego minőségi alapanyagokkal és megfelelő tervezéssel elérte, hogy a gyerekek kedvence legyen és a felnőtteknek sem ciki foglalkozni vele. A játékkocka sok család kedvence éppen azért, mert összeköti a generációkat. A fent írtak alapvető igazsága mellett az sem igaz, hogy a Lego ne követné a trendeket és ne változna az idővel. Pont az az igazán jó a játékban, hogy úgy lett modern, hogy közben egy 20 évvel ezelőtti készlettel is maximálisan kompatibilis maradt és a kettő összeépíthető. Ismét csak fantáziánkon múlik minden.

A játékkocka témák között továbbra is megtaláljuk a City, Classic vagy Technic készleteket, amik kirobbanthatatlanok a kínálatból. Ugyanakkor több szuper témával bővült az évtizedek során a játékkocka univerzum.

Megjelent például a Friends sorozat, ami a szerepjátékokra koncentrál, ezért a különböző figurák jóval nagyobbak és élethűbbek lettek, mint az eredeti kocka kedves, de nagyon limitált mozgásra képes emberkéi. A Creator átmenetet képez a többdimenziós modellek és az eredeti építőjáték között. Minden készletből legalább három modell állítható össze, amik szépen kidolgozottak és néha a Technic témát idézve funkcionálisan működnek. A zsiráf le tud hajolni inni, a bagoly élethűen forgatja fejét, a fényképezőgépbe be kell illeszteni a kockákból épült filmszalagot.

Az aktuális sztárok is megelevenednek a Lego világában. A Marvel szuperhősei külön témát kaptak, így Pókember éppúgy beleszőhető bármely hálószoba Lego-történetébe, mint Amerika Kapitánya.