Kedvenc konyhai eszközünk: az öntöttvas serpenyő

Kedvenc konyhai eszközünk: az öntöttvas serpenyő

Öntöttvas edények: sokan csak átlagos konyhai kellékekként gondolnak rájuk, pedig valójában hihetetlenül sokoldalú eszközökről van szó, melyek sokáig méltó társaink lehetnek a konyhaművészkedéseink során. Ha eddig nem sikerült meggyőződni egyértelmű pozitívumaikról, akkor itt az ideje, hogy megismerjük, miért érdemes bevezetnünk ezeket az eszközöket a konyhai felszereléseink közé.

Optimális hőeloszlás

Egy edény, wok, grill-lap, hússütő vagy öntöttvas serpenyő minden esetben kiváló hőelosztással rendelkezik, így egyenletesen melegíti fel az ételt. Emellett hosszan képes magában tartani a hőt, így akár szervírozhatjuk is benne az elkészült fogást anélkül, hogy a kihűlésétől kellene tartanunk.

Sokoldalúság

Egy öntöttvas serpenyő nem csak főzőlapon, gáztűzhelyen történő sütésre és pirításra alkalmas, hanem akár a sütőbe is betehetjük, hogy sült húst, pirított zöldségeket, izgalmas egytálételeket alkossunk a használatával.

Tartósság

Vas edényünk megfelelő gondoskodás mellett akár évtizedekig megállja helyét a konyhánkban. Nem kell aggódnunk a karcolások vagy egyéb mechanikai sérülések miatt, mert egy öntöttvas serpenyő rendkívül strapabírónak tekinthető.

Egészséges a használata

Egy jó minőségű magyar öntöttvas edény használatával csökkenthetjük az ételhez hozzáadott zsír mennyiségét, mivel a felhevített felületén elég kevesebb zsiradékot alkalmaznunk az ételkészítés során. Emellett az öntöttvas serpenyők semmilyen káros anyagot nem bocsátanak ki az ételekbe, így az egészségünk szempontjából is biztonságosabbak.

Különleges ízek

Egy serpenyő segít kihozni a fogásokból az ízek maximumát. A jól felforrósított öntöttvas felületen tökéletesen megpirulnak az ételek, ezáltal fantasztikus aranybarna kérget kapnak, mely a magyar konyha fogásai számára gyakran elsőrangú feltétel.

Záró gondolat

Amennyiben kedvet kaptunk hozzá, hogy beszerezzük legújabb konyhai kedvencünket, ügyeljünk rá, hogy kizárólag minőségi terméket vásároljunk. Egy profi webshopban a legjobb edények, sütőformák, egyéb kellékek, illetve sokféle evőeszköz vár minket, hogy otthon is éttermi minőségben készüljenek a legízletesebb fogások.