Mindenmentes sütemény MaiMónitól

Hozzávalók:

Hozzávalók az alaphoz:

  • 20 dkg finomra őrölt dió
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2-3 ek víz
  • A csokiréteghez:
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 5 dkg víz
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 4 dl Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető
  • 1 csomag Zselatin fix
  • 1,5 dkg nyírfacukor
  • 25 dkg gyümölcs (esetünkben szeder, málna vegyesen)

A díszítéshez:

  • pirított kókuszchips
  • aprított pisztácia
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy akár mindezt egyszerre. A blogszerző, MaiMóni nekik szánta ezt a csodálatos süteményt, hiszen ez “mindenmentes”, azaz bármire érzékeny is valaki, ezt nyugodtan megeheti. A cukrot nyírfacukorral helyettesítette, a kókusztejszín és a kókuszzsír a laktózmentességet garantálja, hiszen a tejszínt és a vajat váltotta ki vele, liszt helyett pedig diót használt. MaiMóni blogját IDE KLIKKELVE érhetitek el, a recept pedig itt következik:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és 27 centi átmérőjű kört formázunk belőle egy tepsibe helyezett sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

A csokiréteghez egy kis lábasba mérjük a vizet és a nyírfacukrot, és addig melegítjük, amíg a nyírfacukor fel nem oldódik. Belekeverjük a kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi vagy kézi habverővel egynemű csokimasszává keverjük. Ezt a csokit a diós alapra kenjük, és hűtőben dermesztjük.

Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Pirított kókuszchipsszel és aprított pisztáciával díszítjük.

MaiMóni mindenmentes süteménye

MaiMóni mindenmentes süteménye

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.