Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg finomra őrölt dió
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kókuszzsír
- 2-3 ek víz
- A csokiréteghez:
- 5 dkg nyírfacukor
- 5 dkg víz
- 5 dkg kókuszzsír
- 5 dkg kakaópor
A töltelékhez:
- 4 dl Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető
- 1 csomag Zselatin fix
- 1,5 dkg nyírfacukor
- 25 dkg gyümölcs (esetünkben szeder, málna vegyesen)
A díszítéshez:
- pirított kókuszchips
- aprított pisztácia
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:
Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy akár mindezt egyszerre. A blogszerző, MaiMóni nekik szánta ezt a csodálatos süteményt, hiszen ez “mindenmentes”, azaz bármire érzékeny is valaki, ezt nyugodtan megeheti. A cukrot nyírfacukorral helyettesítette, a kókusztejszín és a kókuszzsír a laktózmentességet garantálja, hiszen a tejszínt és a vajat váltotta ki vele, liszt helyett pedig diót használt. MaiMóni blogját IDE KLIKKELVE érhetitek el, a recept pedig itt következik:
Az alap hozzávalóit összekeverjük, és 27 centi átmérőjű kört formázunk belőle egy tepsibe helyezett sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A csokiréteghez egy kis lábasba mérjük a vizet és a nyírfacukrot, és addig melegítjük, amíg a nyírfacukor fel nem oldódik. Belekeverjük a kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi vagy kézi habverővel egynemű csokimasszává keverjük. Ezt a csokit a diós alapra kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Pirított kókuszchipsszel és aprított pisztáciával díszítjük.

MaiMóni mindenmentes süteménye