Receptek
  • Csirkemájas rántott palacsinta

    A tojásból, kevés sóból, a lisztből és tejből valamint szódavízből a hagyományosnál egy kicsivel sűrűbb p ...

    A tojásból, kevés sóból, a lisztből és tejből valamint szódavízből a hagyományosnál egy kicsivel sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Nem kell sokkal sűrűbbnek a lennie, a lényeg, hogy ne legyen végül h ...

    Tovább
  • Receptvideó: házi fehér kenyér

    A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a meleg (n ...

    A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a meleg (nem forró, csak langyos) vizet, és az egészet összegyúrjuk. Nagyjából 10-15 percig gyúrjuk a tés ...

    Tovább
  • Gyömbéres mézes csirkemell

    A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, majd megöntözzük egy kevés olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk ...

    A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, majd megöntözzük egy kevés olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk. A gyömbért megtisztítjuk, és lereszeljük. A felét hozzáadjuk a csirkemellhez, a másik felét f ...

    Tovább
  • Receptvideó: spagetti carbonara (eredeti tradicionális recept)

    A füstölt bacon szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olívaoljaon odatesszük pirulni. Az eredet ...

    A füstölt bacon szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olívaoljaon odatesszük pirulni. Az eredeti olasz recept szerint pancetta szalonna kell hozzá, ez egy fűszeres olasz bacon fajta, de elég ...

    Tovább
  • Szellemhabcsók

    A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra k ...

    A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. ...

    Tovább
  • Medvehagymás baconbe tekert csirkemell

    A csirkemell filét csíkokra vágjuk úgy, hogy nagyjából két ujjnyi csíkokat kapjunk. Megöntözzük egy kevés ...

    A csirkemell filét csíkokra vágjuk úgy, hogy nagyjából két ujjnyi csíkokat kapjunk. Megöntözzük egy kevés olívaolajjal, megszórjuk magyaros fűszersóval, sült csirke fűszersóval, majorannával, és egy f ...

    Tovább
  • Provencei ropogós krumpli

    Rendkívül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom köret. A krumplit megpucoljuk, és kis - körülbelül 1X1 ...

    Rendkívül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom köret. A krumplit megpucoljuk, és kis - körülbelül 1X1 centis - kockákra vágjuk. Majd egy mély serpenyőbe tesszük, megöntözzük az olívolajjal, és hoz ...

    Tovább
  • Házi brassói aprópecsenye

    A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírj ...

    A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát ...

    Tovább
  • Cukkinis grill csirkemell petrezselymes újburgonyával

    A csirkemelleket egy tepsibe teszem, megöntözöm olívaolajjal, majd mindkét oldalát megszórom a grill fűsz ...

    A csirkemelleket egy tepsibe teszem, megöntözöm olívaolajjal, majd mindkét oldalát megszórom a grill fűszerkeverékkel. Majd alufóliával lefedem, és közepesen meleg sütőbe teszem. Közben előkészítem az ...

    Tovább
  • Vaníliás eperízes diótorta

    A vaníliarudat felvágjuk úgy, hogy a végeinél egyben maradjon, majd széthajtjuk, és 2 deci tejbe tesszük. ...

    A vaníliarudat felvágjuk úgy, hogy a végeinél egyben maradjon, majd széthajtjuk, és 2 deci tejbe tesszük. A tejjel együtt felforraljuk, aztán félretesszük, hogy minél jobban kiázzon a vanília íze. Köz ...

    Tovább