Receptek
  • Afrodité saláta

    A vízből, olívaolajból, mézből és a mustárból egy sűrű salátaöntetet készítünk. Ebbe az öntetbe belekever ...

    A vízből, olívaolajból, mézből és a mustárból egy sűrű salátaöntetet készítünk. Ebbe az öntetbe belekeverjük a darabolt barackot és az apró levelekre tépkedett jégsalátát. A Halloumi sajtot forró serp ...

    Tovább
  • Virsli múmiák halloweenra

    A virsliket ketté vágjuk, így 20 múmiát tudunk csinálni a 10 db virsliből. Ezután a szeletelt sajtot csík ...

    A virsliket ketté vágjuk, így 20 múmiát tudunk csinálni a 10 db virsliből. Ezután a szeletelt sajtot csíkokra vágjuk, olyan szélesekre, mint amilyen a virsli, majd a virsliklre tesszük a sajtszeleteke ...

    Tovább
  • Boszorkányujjak

    A lisztből, a porcukorból, a tojásból, a vaníliás cukorból és a vajból tésztát gyúrunk, majd hűtőben fél ...

    A lisztből, a porcukorból, a tojásból, a vaníliás cukorból és a vajból tésztát gyúrunk, majd hűtőben fél órán át pihentetjük. Közben a mandulát megtisztítjuk, és az ételfestékkel pirosra festjük, ez p ...

    Tovább
  • Sörperec-pizza magyarosan

    A recept alapja a mindenki által jól ismert, és szeretett bajor perec, ami a pizza tésztájaként szolgál, ...

    A recept alapja a mindenki által jól ismert, és szeretett bajor perec, ami a pizza tésztájaként szolgál, a feltétek pedig igazán magyaros hozzávalók. *1. lépés:* A tészta hozzávalóit én a kenyérsütő g ...

    Tovább
  • Desszert: bajor-magyar monarchia

    Ez a desszert a klasszikus bajor krém és a magyarok egyik nosztalgikus kedvencének, a gesztenyepürének a ...

    Ez a desszert a klasszikus bajor krém és a magyarok egyik nosztalgikus kedvencének, a gesztenyepürének a keveréke. Bár a gesztenyepüré annak idején a magyarok által vált monarchiabeli cukrászati cseme ...

    Tovább
  • Túrós batyu

    Két tojás sárgáját habosra keverünk az 5 dkg cukorral, majd hozzákeverünk 2.5 dl tejet. A maradék tejet k ...

    Két tojás sárgáját habosra keverünk az 5 dkg cukorral, majd hozzákeverünk 2.5 dl tejet. A maradék tejet kicsit megmelegítjük, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfu ...

    Tovább
  • Gazpacho

    A paradicsomot meghámozzuk, és kis kockákra végjuk, az uborkát is meghámozzuk, és azt is felkockázzuk, a ...

    A paradicsomot meghámozzuk, és kis kockákra végjuk, az uborkát is meghámozzuk, és azt is felkockázzuk, a paprikával ugyanígy teszünk, az újhagymát pedig kis karikákra vágjuk. A zöldségek háromnegyedét ...

    Tovább
  • Hagymás bőrös malac pecsenye mustáros krumplival

    Előkészítem a köretet: a krumplit felkockázom, egy evőkanál olajjal, mustárral és borssal összekeverem. A ...

    Előkészítem a köretet: a krumplit felkockázom, egy evőkanál olajjal, mustárral és borssal összekeverem. A frissen piacról vásárolt malachusit felkockázom. Felaprítom apróra a fokhagymát és a hagymát, ...

    Tovább
  • Igazán magyaros lebbencsleves KataPeti módra

    Hogyan? Összeaprítom a hozzávalókat. Vékonyra szeletelem a kolbászt, majd azt is kettévágom. Centinyi dar ...

    Hogyan? Összeaprítom a hozzávalókat. Vékonyra szeletelem a kolbászt, majd azt is kettévágom. Centinyi darabokra vágom a bordavéget. Hagymát felkockázom, fokhagymát töröm, zúzom. Paradicsomot, paprikát ...

    Tovább
  • Háromszög süti

    2 dl tejet odateszünk a cukorral főzni, a másik 2 dl-be elkeverjük a puding porokat, és ha tej felmeleged ...

    2 dl tejet odateszünk a cukorral főzni, a másik 2 dl-be elkeverjük a puding porokat, és ha tej felmelegedett beleöntjük, sűrű pudingot főzzünk. Belekeverjük a vaníliás cukrot és kihűtjük. A vajat még ...

    Tovább