Típus: Köret
  • Receptvideó: házi fehér kenyér

    A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a meleg (n ...

    A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a meleg (nem forró, csak langyos) vizet, és az egészet összegyúrjuk. Nagyjából 10-15 percig gyúrjuk a tés ...

    Tovább
  • Provencei ropogós krumpli

    Rendkívül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom köret. A krumplit megpucoljuk, és kis - körülbelül 1X1 ...

    Rendkívül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom köret. A krumplit megpucoljuk, és kis - körülbelül 1X1 centis - kockákra vágjuk. Majd egy mély serpenyőbe tesszük, megöntözzük az olívolajjal, és hoz ...

    Tovább
  • Grízgaluska

    A tojást kettéválasztom, a fehérjét egy mélytányérba teszem, a sárgáját félreteszem. A fehérjét elkezdem ...

    A tojást kettéválasztom, a fehérjét egy mélytányérba teszem, a sárgáját félreteszem. A fehérjét elkezdem felverni, elég, ha egy villával állunk neki, mert egy tojás miatt felesleges elővenni a habverő ...

    Tovább
  • Csipetke

    A csipetke készítését ugyanúgy kezdjük, ahogy a galuskáét, más néven nokedliét,azaz a tojást egy csipet s ...

    A csipetke készítését ugyanúgy kezdjük, ahogy a galuskáét, más néven nokedliét,azaz a tojást egy csipet sóval, a liszttel és vízzel összekeverjük. A különbség a galuskához képest az, hogy nem könnyen ...

    Tovább
  • A szalacsi házikenyér

    (A videót nem a Gasztro-TV.hu készítette, így arra a Gasztro-TV.hu saját videóra vonatkozó felhasználási ...

    (A videót nem a Gasztro-TV.hu készítette, így arra a Gasztro-TV.hu saját videóra vonatkozó felhasználási feltételek nem érvényesek. A videó jogtulajdonosa a Hang-Kép Egyesület.) Egy igazi, kemencében ...

    Tovább
  • Olasz szósz spagettire

    A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Ha túl zsíros, leöntünk annyit, hogy a maradék elfed ...

    A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Ha túl zsíros, leöntünk annyit, hogy a maradék elfedje a szalonnát. Ha ellenkező a probléma, vagyis kevésbé zsíros, vajat teszünk hozzá, melyet ara ...

    Tovább
  • Tojásos nokedli

    2 tojást elkeverünk 3 deci vízzel, és adunk hozzá egy kevés sót. A lisztet egy tálba szitáljuk, és lassan ...

    2 tojást elkeverünk 3 deci vízzel, és adunk hozzá egy kevés sót. A lisztet egy tálba szitáljuk, és lassan hozzáadjuk a tojásos keveréket, és az egész masszát simára keverjük. Egy nagyobb fazékban vize ...

    Tovább
  • Lencsesaláta

    A lencsét kiválogatjuk, kidobáljuk belőle a rossz szemeket, majd megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. ...

    A lencsét kiválogatjuk, kidobáljuk belőle a rossz szemeket, majd megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. Majd leszűrjük. Egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután hozzáadjuk ...

    Tovább
  • Petrezselymes újkrumpli

    Az apró újkrumplit megmossuk, ledörzsöljük a héját, majd sós vízben félig megfőzzük. Aztán kivesszük a ví ...

    Az apró újkrumplit megmossuk, ledörzsöljük a héját, majd sós vízben félig megfőzzük. Aztán kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és a forró zsírra vagy olajra tesszük. Majd meghintjük az apróra vágott ...

    Tovább
  • Paradicsomos paprikasaláta

    A paradicsomot és a paprikát is vékony karikákra vágjuk, megborsozzuk, megsózzuk, majd egy evőkanál olaja ...

    A paradicsomot és a paprikát is vékony karikákra vágjuk, megborsozzuk, megsózzuk, majd egy evőkanál olajat adunk hozzá. És hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát is. Elkeverjük az egészet óvatosan, úgy, ...

    Tovább