Receptek
  • Mindenmentes sütemény MaiMónitól

    Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy ...

    Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy akár mindezt egyszerre. A blogszerző, MaiMóni nekik szánta ezt a csodálatos süteményt, hiszen e ...

    Tovább
  • Focaccia col formaggio di Recco recept

    Összekeverjük a lisztet, a vizet és az olívaolajat, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk egy nedves ko ...

    Összekeverjük a lisztet, a vizet és az olívaolajat, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, majd szobahőmérsékleten, fél órára félretesszük pihenni. Ha letelt az idő, kétfelé ...

    Tovább
  • Csokoládés éclair fánk

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük, és felforr ...

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük, és felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és közepesen ...

    Tovább
  • Húsvéti sonkás-tormás quiche

    Egy keverőtálba öntjük a lisztet, a kemény, hideg vajat és a sót. Egy robotgép segítségével az egészet ad ...

    Egy keverőtálba öntjük a lisztet, a kemény, hideg vajat és a sót. Egy robotgép segítségével az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá nem válik. Ekkor beledobunk egy egész tojást, majd lassa ...

    Tovább
  • A Kossuth kifli receptje

    Hogy miért Kossuth kifli a Kossuth kifli, mi a legenda, arról itt írtunk bővebben, KLIKK IDE ha érdekel. ...

    Hogy miért Kossuth kifli a Kossuth kifli, mi a legenda, arról itt írtunk bővebben, KLIKK IDE ha érdekel. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a lev ...

    Tovább
  • Áfonyás diós mascarpone torta

    Először csináljuk meg a piskótát, ami majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta, csak a liszt e ...

    Először csináljuk meg a piskótát, ami majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta, csak a liszt egy részét darált dióval helyettesítjük, és rakunk bele áfonyát és egész diót is. Válasszuk szét ...

    Tovább
  • Áfonyás rizskoch muffin

    Szeretjük a rizskochot is, a muffint is, ezért arra gondoltunk, hogy kombináljuk a kettőt. A végeredményn ...

    Szeretjük a rizskochot is, a muffint is, ezért arra gondoltunk, hogy kombináljuk a kettőt. A végeredménynek ízben persze nem sok köze van a muffinhoz, hiszen ez egy rizskoch, csak muffin formájú, és e ...

    Tovább
  • Mediterrán csirkés melegszendvics

    A csirkemellet csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megöntözzük olívaolajja ...

    A csirkemellet csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megöntözzük olívaolajjal, rászórjuk a görög fűszerkeveréket, és állni hagyjuk kb. 10-15 percig. Majd megsütjük (akár s ...

    Tovább
  • Sztrapacska

    A sztrapacska eredetileg a szegények étele volt, hiszen nem volt mindig hús a háznál, ehelyett csináltak ...

    A sztrapacska eredetileg a szegények étele volt, hiszen nem volt mindig hús a háznál, ehelyett csináltak sztrapacskát, mert olcsó volt, és mindig volt otthon krumpli és liszt. Ehhez pedig szinte csak ...

    Tovább
  • Csúsztatott palacsinta

    A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük A tojások sárgáját a 6 evők ...

    A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük A tojások sárgáját a 6 evőkanál cukorral és az 5 dkg vajjal habosra keverjük, használhatjuk ehhez is a habverőt. Majd hozz ...

    Tovább