Majorannás tejfölös sertésragu

Szerző: Gasztro TV
Feltöltve: 2011.01.09. 20:01
Videó hossz: 0:03:29

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Típus: 
Sertés
Hozzávalók: 
MennyiségEgységAlapanyag
0,5
kg
sertéscomb
2
db
vöröshagyma
1
nagy doboz
tejföl
1
db
citrom
1
kiskanál
1
kiskanál
durván őrölt bors
1
kiskanál
morzsolt petrezselyem
2
evőkanál
morzsolt majoranna
tészta (penne)

1. a hagymát felkockázzuk

2. a sertéscombot felszeleteljük, majd kis kockákra vágjuk

3. a hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk

4. hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik

5. hozzáadjuk a sót, a borsot, a petrezselymet, és a majorannából 1 evőkanálnyit

6. összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje a húst

7. nagyjából egy órán át főzzük, az elfőtt vizet rendszeresen pótoljuk

8. amikor a hús megpuhult, hagyjuk elfőni a vízet úgy, hogy besűrűsödjön a szaft

9. ezután belekeverjük a tejfölt

10. hozzáadjuk a másik evőnakál morzsolt majorannát

11. még 10 percig együtt főzzük

12. főtt tésztával - például pennével - és citromkarikával tálaljuk

Ez a videó HD minőségben is elérhető. A nagyfelbontású videó megnézheti, ha IDE KLIKKEL!

TUDTA, HOGY...
... hogy a majoránna (Origanum majorana) (névváltozatai: majorána, majoranna, pecsenyevirág) az árvacsalánfélék családjába tartozó növényfaj.

Eredeti hazája a Földközi-tenger környéke, de ma már nagyüzemi módon és kiskertekben egyaránt termesztik.

A növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Illóolajat, keserű anyagot, csersavat tartalmaz.

Forrás: wikipédia

 

5
Értékelés: 5 (1 szavazat)
Az Ön értékelése

Hozzászólás:

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ez tetszett a többieknek...