Túrós batyu

Túrós batyu
Hozzávalók:
  • 0,5 kg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

Két tojás sárgáját habosra keverünk az 5 dkg cukorral, majd hozzákeverünk 2.5 dl tejet. A maradék tejet kicsit megmelegítjük, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

A liszthez keverjük a cukros-tejes tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és jól összedolgozzuk, majd félretesszük kelni nagyjából egy órára.

Ha megkelt, akkor lisztezett deszkán nagyjából fél centisra nyújtjuk a tésztát, ezután 10-szer 10 centis nágyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére adagoljuk a porcukorral és a citromlével jól összedolgozott túrót, majd a négyzetek sarkait középre hajtjuk, így alakítjuk ki a batyuformát. Felverjük a maradék egy tojást, és végül megkenjük vele az összes batyut.

Előmelegített sűtőben aranybarnára sütjük, majd ha kész, akkor ízlés szerint lehet rá még porcukrot is szitálni.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

Válasz erre: Tienne Mégsem szólok hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.