Tordai lacipecsenye

Hozzávalók:
  • 80 dkg bőrös karaj
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • borsikafű (csombor)
  • kapor
  • őrölt bors
  • olaj
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A káposztát kicsit kimossuk, hogy ne legyen annyira intenzív a savanyú íz, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Hozzáadjuk a borsikafüvet (csombort), a kaprot, a borsot, fél deci olajjal összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.

A húst egyforma szeletekre vágjuk, és minden szelet közepét csontig bevágjuk. Szétnyitjuk, és kicsit megklopfoljuk, majd ujjnyi távolságban a bőrös felét bevagdossuk.

Sóval és borssal bedörzsöljük, és forró olajban pirosra sütjük.

A hideg, ízesített savanyú káposztával tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok