Temesvári sertéskaraj

Hozzávalók:
  • 70 dkg sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zsír
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • bors
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A megmosott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kikloppfoljuk, besózzuk,.és egy kicsit állni hagyjuk.

Közben a  húsleveskockát egy deci forró vízben feloldjuk.

A húst forró zsírban kisütjük, majd áttesszük egy másik edénybe.

A hús zsírján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, aztán hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és a feloldott húsleveskockát, és nagyjából 10 percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a húshoz a szószt, és körülbelül 25 percig együtt pároljuk. Végül a tejfölt is hozzákeverjük, és pár percig együtt főzzük.

Krumplipürével tálaljuk. A krumplipüré receptje: KLIKK IDE!

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok