Szegfűszeges malaccomb aszaltgyümölcsös körettel

Hozzávalók:
  • 1 db bőrös malaccomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 25 szem szegfűszeg
  • 1 dl sör
  • 5 dkg szalonna
  • 30 dkg szőlő
  • 50 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 dl vörösborecet
  • 4 dl vörösbor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A malaccomb húsos részét beszórjuk sóval és borssal, majd rátesszük az összenyomott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot. Ezután a széleit összefogjuk, és megtűzzük, majd egy tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és 2 órán át pároljuk sütőben közepes hőfokon.

Ezután a bőrét bekockázzuk, és a kockák közé tűzzük a szegfűszegeket, majd sörbe mártott szalonnával megkenjük, és visszatesszük a sütőbe. Nagyjából fél órán át pirítjuk úgy, hogy közben 6-7 percenként újra és újra megkenjük a sörbe mártott szalonnával.

Közben a kristálycukrot egy kis olajon megpirítjuk, majd a 4 deci vörösborból ráöntünk 3 decit. Hozzáadjuk a fél deci vörösborecetet is, majd beledobjuk a csillagánizst és a fahéjat is, és néhány percig együtt főzzük. Közben a maradék egy deci vörösbort összekeverjük az étkezési keményítővel, és azt is belekeverjük.

Amikor elkezd sűrűsödni, akkor kiszedjük a fahéjat és a csillagánizst, és beletesszük az aszalt gyümölcsöket és a szőlőt, és együtt készre főzzük.

A felszeletelt hús mellé tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok