Szegedi marhanyelv

Hozzávalók:
  • 1 db marhanyelv
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg koriander
  • 2 db babérlevél
  • őrölt szerencsendió
  • 1 kanál egész bors
  • liszt
Hány személyre: 4
Elkészítési idő: 2 nap
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A nyelvet bedörzsöljük szerecsendióval, apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával, rátesszük a borsot, a koriandert és a babérlevelet.

Két napig érleljük így, majd leforrázzuk, és lehúzzuk a bőrét.

Forró zsírban megforgatjuk a nyelvet, majd kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. Közben az elfőtt vizet időként pótoljuk.

Amikor megpuhult, kivesszük, és kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.

A levét egy kevés liszttel behabarjuk, elkeverjük a tejföllel, és a nyelvre öntjük.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok