Szaloncukor alap

Hozzávalók:
  • 50 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 3 dkg vaj
  • csokoládé
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük. Körülbelül a hatodik percnél egy kanálnyit kiveszünk belőle, egy tányérra kenjük, és eldörzsöljük, ha sűrűsödik és keményedik, akkor jó a cukor.

Ezzel el is készült a szaloncukor töltelékének alapmasszája, ezt ízesítjük tovább, tulajdonképpen szinte bármivel. Lehet bele csokoládét keverni, vagy kakaót, fahéjat, ilyenkor kell bele a kevés vaj is. A lényeg, hogy ízesítés után nedves kézzel egy porcelántálon vagy márványlapon tetszőleges vastagságú rudat gyúrunk belőle.

Ezután a rudat még kihűlés előtt felszeleteljük akkora darabokra, amekkora szaloncukrot akarunk csinálni.

A tortabevonót vagy csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és egyenként belemártjuk a tölteléket, majd hagyjuk megszáradni. Ezután csomagoljuk be a szaloncukrokat.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok