Sült malac almás vöröskáposztával

Hozzávalók:
  • 1 db malaccomb
  • 1 kg vörös káposzta
  • 4 db alma
  • 2 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 kiskanál majoranna
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl vörösbor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 csipet chillipor
  • 8 evőkanál vörösborecet
  • bors
  • olaj
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 3,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A malac combot kiterítjük, majd megsózzuk és megborsozzuk.

A fokhagymát összepréseljük, és összekeverjük a kakukkfűvel és a majorannával. Hozzákeverjük a csípős paprikakrémet is, majd megkenjük vele a combot. Ezután a hús széleit egymásra hajtjuk és összetűzzük.

Egy tepsibe tesszük a húst, a két hagyma közül az egyiket felszeleteljük és mellé tesszük, és a rozmaringot is darabokra vágjuk és a tetejére szórjuk. Majd meglocsoljuk a fehérborral és két evőkanál olajjal. Betesszük a sütőbe, és nagyjából 2, 2 és fél óra alatt készre sütjük.

Amíg a hús sül, elkészítjük a káposztát: a vörös káposztát legyaluljuk, a másik hagymát pedig kockákra vágjuk, és egy lábasban üvegesre pirítjuk olajon. Aztán hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzá adunk egy evőkanál kristálycukrot, ráöntjük a 8 evőkanál vörösborecetet, majd felöntjük nagyjából másfél deci vízzel, és fél órán át pároljuk. Ezután adjuk hozzá a felkockázott almát, és még 10 percig együtt főzzük.

Ezután elkészültjük a húshoz az öntetet: a 8 dkg cukrot egy deci vízzel és a vörösborral együtt főzni kezdjük egy lábasban, hozzáadjuk a chillit, adunk hozzá sót és borsot, majd sűrűre főzzük. Amikor kész van, félretesszük.

Ahogy a hús már megpuhult, az öntetet rákenjük, és ezzel együtt még nagyjából 25 percig sütjük.

Végül az elkészült malachúst felszeleteljük, és az almás káposztával együtt, a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok