Rakott tészta

Hozzávalók:
  • 40 dkg szélesmetélt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg darált dió vagy mák
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 5 dkg porcukor
Hány személyre: 5
Elkészítési idő: 35 perc
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Ahogy elkészül, lecsepegtetjük.

A főtt tészta egy részét egy kivajazott tepsi aljára tesszük, és megkenjük a lekvárral. Aztán jön egy újabb adag tészta, erre tesszük a mazsolát, megszórjuk a cukorral összekevert mákkal vagy dióval, aztán az egészet egy újabb adag tésztával befedjük, lekvárral megkenjük, és az egészet betesszük a forró sütőbe.

Addig sütjük, amíg jónak látjuk, a lényeg, hogy a tészta ne keményedjen meg. Forrón tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok