Provencei ropogós krumpli

Provencei ropogós krumpli
Hozzávalók:
  • 0,5 kg krumpli
  • 4 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 45 perc
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

Rendkívül egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom köret. A krumplit megpucoljuk, és kis – körülbelül 1X1 centis – kockákra vágjuk. Majd egy mély serpenyőbe tesszük, megöntözzük az olívolajjal, és hozzáadjuk a fűszereket.

Ezután közepes tűzön vagy hőfokon elkezdjük pirítani az egészet, időnként megforgatva. Ne forgassuk túl sűrűn, mert akkor összetörik a krumpli, viszont otthagyni sem szabad, mert akkor meg odaég az alja. A legjobb akkor, ha hagyjuk picit vörösesbarnára pirulni az alját, aztán átforgatjuk, aztán újra pirítunk az alján, aztán újra forgatjuk, és így tovább. Ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha csak bizonyos részei ropogósak, a többi omlós marad.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.