Mogyorós aszalt szilvával töltött sertésszűz

Hozzávalók:
  • 2 db sertésszűz
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg pirított mogyoró
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 db alma
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db citrom
  • bors
  • rózsabors
  • fahéj
  • vörös bor
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A sertésszüzet megtisztítjuk, majd hosszában kicsit bevagdossuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd félretesszük.

Az aszalt szilvát beáztatjuk vörös borba, majd amikor megpuhult és átvette a bor ízét, akkor kivesszük, és durvára vágjuk. Hozzáadjuk a mogyorót, és alaposan összedolgozzuk az egészet, így készül el a töltelék.

A tölteléket beletöljük a sertésszüzekbe, majd a hús szélét összetűzzük, és a hús külső részét megszórjuk rózsaborssal.

Egy tepsit kiolajozunk az olívaolajjal, és beletesszük a sertésszüzeket, és nagyjából addig sütjük 200 fokon, amíg hús jól átsül.

Kivesszük a tepsiből, és a visszamardt zsiradékon áttesszük egy mélyebb serpenyőbe, ehhez hozzá adjuk a mézet, és közepes lángon karamellizáljuk. Az almát cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk a mézes zsírhoz, átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a citrom levét és a fahéjat.

Tálaláskor a szeletekre vágott húz mellé szedjük a mézes-almás mártást.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok