Mediterrán csirkés melegszendvics

Mediterrán csirkés melegszendvics
Hozzávalók:
  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 db camembert
  • 10 dkg ruccola saláta
  • 5 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • görög fűszerkeverék
  • baguette vagy ciabatta
  • olívaolaj
Hány személyre: 4
Elkészítési idő: 45 perc
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A csirkemellet csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megöntözzük olívaolajjal, rászórjuk a görög fűszerkeveréket, és állni hagyjuk kb. 10-15 percig. Majd megsütjük (akár sütőben, akár tűzhelyen).

A baguettet vagy a ciabattát félbe vágjuk, és pár percre előmelegített sütőbe tesszük, addig hagyjuk bent, amíg a teteje már pirítós-szerű lesz. Használhatunk félkész baguettet és ciabattát is, ilyenkor egy kicsivel több ideig kell a sütőbenhagyni.

Miután kivettük a sütőből a baguettet vagy ciabattát, bedörzsöljük fokhagymával és egy félbevágott paradicsommal is, ezután tesszük rá a sült csirkemellet, majd a tetejére felszeletelt camembert sajtot. Végül meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és visszatesszük a sütőbe. A camembert nagyon gyorsan olvad, ezért 4-5 percnél tovább ne hagyjuk a sütőben.

Közben a paradicsomot kockákra vágjuk, összekeverjük a ruccolával, a fokhagymával, és meglocsoljuk olívaolajjal – itt már extraszűz olívaolajat használjunk. Ezzel tálaljuk a kész melegszendvicseket.

Nagyon kiadós, akár komplett főfogásnak is megfelel.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.