
- 0,5 kg csirkemell
- 1 db camembert
- 10 dkg ruccola saláta
- 5 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- görög fűszerkeverék
- baguette vagy ciabatta
- olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc
Recept nehézség:
A csirkemellet csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megöntözzük olívaolajjal, rászórjuk a görög fűszerkeveréket, és állni hagyjuk kb. 10-15 percig. Majd megsütjük (akár sütőben, akár tűzhelyen).
A baguettet vagy a ciabattát félbe vágjuk, és pár percre előmelegített sütőbe tesszük, addig hagyjuk bent, amíg a teteje már pirítós-szerű lesz. Használhatunk félkész baguettet és ciabattát is, ilyenkor egy kicsivel több ideig kell a sütőbenhagyni.
Miután kivettük a sütőből a baguettet vagy ciabattát, bedörzsöljük fokhagymával és egy félbevágott paradicsommal is, ezután tesszük rá a sült csirkemellet, majd a tetejére felszeletelt camembert sajtot. Végül meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és visszatesszük a sütőbe. A camembert nagyon gyorsan olvad, ezért 4-5 percnél tovább ne hagyjuk a sütőben.
Közben a paradicsomot kockákra vágjuk, összekeverjük a ruccolával, a fokhagymával, és meglocsoljuk olívaolajjal – itt már extraszűz olívaolajat használjunk. Ezzel tálaljuk a kész melegszendvicseket.
Nagyon kiadós, akár komplett főfogásnak is megfelel.