Malacsült

Hozzávalók:
  • 6 szelet bőrös malacborda
  • 1 kis fej vöröskáposzta
  • 1 db birsalma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • liszt
  • bors
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A káposztát legyaluljuk, majd besózzuk, és fél órán át állni hagyjuk. A birsalmát megpucoljuk és lereszeljük, majd félretesszük.

Közben előkészítjük a húst: a malacbordák bőrét bevagdossuk, húsklopfolóval megütögetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk és lisztbe forgatjuk.

Olajat forrósítunk fel, és a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük benne úgy, hogy ropogós, piros legyen a végén. Majd a kiszedett húsokat meleg helyre tesszük.

4-5 evőkanál olajat öntünk egy másik serpenyőbe, felforrósítjuk, majd a cukrot hozzátesszük, és aranybarnára karamellizáljuk. Ezután rátesszük a káposztát és a birsalmát, majd puhára pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az egy evőkanál ecetet.

A húsra öntjük a szaftot, ami a sütés után megmaradt. (Ha akarjuk, akkor 2 deci forró vízben elkevert sülthús szaft kockát adhatunk még hozzá, hogy több legyen a szaft). Majd a káposztával együtt tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok