Körtés lilakáposztával töltött malacsült

Hozzávalók:
  • 1 kg bőrös malaccomb
  • 1,5 kg lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db körte
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl ecet
  • étolaj
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 4.5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A hagymát szeletekre vágjuk, a körtét megpucoljuk és kockákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.

Nagyjából fél deci olajat egy lábasba teszünk, felhevítjük, majd aranybarnára karamellizáljuk rajta a kristálycukrot. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a köményt, és a vékony csíkokra vágott lilakáposztát. Megsózzuk, hozzáadjuk az ecetet, és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor már majdnem teljesen megpuhult a káposzta, akkor hozzáadjuk a kockákra vágott körtét, és egy kicsit még együtt pároljuk a káposztával, de ne túl sokáig, hogy ne puhuljon meg túlzottan a körte.

A hús belsejébe egy nagyobb rést vágunk egy éles késsel, bekenjük sóval, majd megtöltjük a káposzta egy részével. A comb bőrét sűrűn bevagdossuk, aztán kiolajazott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és beterítjük alufóliával.

Közepesen meleg sütőben kezdjük el párolni, gyakran meglocsoljuk saját levével, és nagyjából másfél óra alatt puhára pároljuk. Ha már puha, akkor levesszük róla a fóliát, magas hőfokra állítjuk a sütőt, és visszatesszük, hoyg megpiruljon, pirosra süljön a bőre.

Tálaláskor mellé tesszük a káposzta megmaradt részét, és például krumplipürével, vagy hagymás krumplipürével tálaljuk.

A krumplipüré receptje: KLIKK IDE!

A hagymás krumplipüré receptje: KLIKK IDE!

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok