Kolbászleves macskajajra (korhelyleves)

Hozzávalók:
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • tejföl
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A hagymát kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Aztán hozzáadjuk a köménymagot – hogy mennyit, az attól függ, hogy mennyire szeretjük az ízét – kicsit együtt pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva belekeverjük az őrölt pirospaprikát.

Megsózzuk, öntünk rá egy kevés vizet, és felforraljuk.

Ezután beleforgatjuk a savanyú káposztát, hozzáadjuk a babérlevelet, és felöntjük vízzel úgy, hogy jócskán ellepje. Majd a felkarikázott kolbászt is beledobjuk, lefedjük, és nagyjából 20 percig főzzük.

Ezután ha akarjuk, még tejföllel ízesíthetjük, aztán rögtön lehet tálalni.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok