Joghurtos baracktorta

Joghurtos baracktorta
Photo Credit To Merlin Communications
Hozzávalók:
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg őszibarack
  • 20 dkg joghurt
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 2 cl barackpálinka
  • 20 dkg hideg pudingpor
  • 80 dkg tejszínhab
  • 3 dl tejszín
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 2,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A hozzávalók a következőképpen oszlanak meg a piskóta és a krém között: 

A piskótához kell a 7 db tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt és a barackból 3 dkg.

A krémhez kell a maradék 20 dkg őszibarack, a maradék 10 dkg cukor, és a joghurt, a vaníliás cukor, a barackpálinka, a tejszínhab, a tejszín, a pudingpor és a vaníliás cukor.

A piskóta elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk és cukorral habbá verjük őket. A barackot apróra vágjuk, lisztbe keverjük.  Összekeverjük a tojásokat a liszttel. Az így kapott masszát egy tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, 30-35 perc alatt elkészül.

A krém elkészítése: 

A barackot felkockázzuk.  A barackpálinkát, cukrot, vaníliáscukrot hozzáadjuk. A pudingport a joghurttal, a tejszínnel simára keverjük. Belekeverjük a barackos elegyet. Tejszínhabbal lazítjuk.(20dkg tejszínhab a díszítéshez)

Befejezés:

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet beletöltjük. 20dkg tejszínhabbal és barack szeletekkel díszítjük.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Post source : Merlin Communications

Hozzászólok