Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
  • 10 db palacsinta
  • 50 dkg pörkölt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál liszt
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A Hortobágyi palacsintához először főzök egy pörköltet – ez lehet sertéspörkölt, csirke vagy akár marhapörkölt is. A sertéspörkölt receptjéhez KLIKK IDE!

Aztán sütök 10-15 palacsintát. A palacsinta receptjéhez KLIKK IDE!

Ha kész a pörkölt, megvárom míg kihűl, kiszedem belőle a húst, és ledarálom. Majd a darált hússal megtöltöm a palacsintákat, és egy tepsibe teszem, majd sütőben kicsit összesütöm.

Közben a pörkölt szaftját összekeverem a tejföllel és a kanál liszttel, és kicsit összefőzöm.

Tálalás előtt öntöm rá a palacsintákra az öntetet.

(Van, aki a palacsintákat bepanírozza, és olajban kisüti, miután megtöltötte a darált prökölthússal. Ehhez liszt, tojás és zsemlemorzsa kell, ebben a sorrendben mártjuk bele a palacsintákat, és olajban aranybarnára sütjük)

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok