Házi kávés szaloncukor

Hozzávalók:
  • 0.5 kg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • feketekávé
  • vaj
  • tortabevonó vagy csokoládé
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük. Körülbelül a hatodik percnél egy kanálnyit kiveszünk belőle, egy tányérra kenjük, és eldörzsöljük, ha sűrűsödik és keményedik, akkor jó a cukor.

Ezután ízesítjük a masszát, belekeverünk egy adag erősre főzött kávét és körülbelül 3 dkg vajat, jól összekeverjük, majd egy porcelántálon vagy márványlapon nedves kézzel tetszőleges vastagságú rudat gyúrunk belőle.

Ezután a rudat még kihűlés előtt felszeleteljük akkora darabokra, amekkora szaloncukrot akarunk csinálni.

A tortabevonót vagy csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és egyenként belemártjuk a tölteléket, majd hagyjuk megszáradni. Ezután csomagoljuk be a szaloncukrokat.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok