Hagymás bőrös malac pecsenye mustáros krumplival

Hagymás bőrös malac pecsenye mustáros krumplival
Hozzávalók:
  • 1/2 kg bőrös malac hús
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 darab csípős zöldpaprika
  • 2-3 szelet mangalica szalonna
  • 2 dl sör
  • 4 borsos mustáros fűszerkeverék
  • bőven erős pista
  • 6 darab közepes burgonya
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

Előkészítem a köretet: a krumplit felkockázom, egy evőkanál olajjal, mustárral és borssal összekeverem.

A frissen piacról vásárolt malachusit felkockázom. Felaprítom apróra a fokhagymát és a hagymát, felkockázom a fél csípős zöld paprikát és erős pistával megkínálva belerakom egy tálba a husival együtt, ahol jól elkeverem. Ráöntök ízlés szerint jó sok 4 borsos mustáros fűszerkeveréket és egy kis olajat, és így is összekeverem.

Egy tepsi alját bekenem egy darab szalonnával, majd elhelyezek a tepsi közepére 2 vékony szalonnát. Erre rakom rá a husis keveréket, majd a husi tetejére szintén két szelet szalonnát. Körberakom a tepsit a mustáros borsos krumplival, egyenletesen elosztom. Lefedem az egészet alufóliával.

Sütőbe rakom, és kb 180 fokon 1 órán keresztül sütöm-párolom. Mikor már fincsi illata van, leveszem az alufóliát és 200 fokon addig sütöm, amíg meg nem pirul szépen a krumpli is meg a husi is (kb. fél óra). Közben kevés sörrel locsolgatom.

Iszonyat finom kis pikáns szósz lesz a végére az alján, amit bőszen szedek a husira és a krumplira. Friss uborka salátával valami felejthetetlen lesz 🙂

Jó étvágyat!

Peti – Kata

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok