Gazpacho

Gazpacho
Hozzávalók:
  • 0,5 kg érett paradicsom
  • 2 dl paradicsomlé
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl borecet
  • 2 db paprika
  • 0,5 liter víz
  • 2 szelet kenyér
  • bors
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 20 perc
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A paradicsomot meghámozzuk, és kis kockákra végjuk, az uborkát is meghámozzuk, és azt is felkockázzuk, a paprikával ugyanígy teszünk, az újhagymát pedig kis karikákra vágjuk. A zöldségek háromnegyedét megöntözzük az olívaolajjal és a borecettel, hozzáadjuk a két szelet kenyeret és a fokhagymát, és leturmixoljuk.

Ezután felöntjük a vízzel és a paradicsomlével, ízesítjük sóval, borssal, kis citromlével, majd lehűtjük.

Végül a maradék zöldségeket beleszórva tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.