Dióval töltött csuka

Hozzávalók:
  • 1 nagy csuka (kb. 1 kg)
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tejföl
  • majoranna
  • őrölt bors
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 90 perc
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A tejben megáztatjuk a zsemlét, majd kinyomkodjuk. Aztán ezt összedolgozzuk a dióval, a tojássárgákkal, a majorannával, kevés sóval és borssal. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan ezt is belekeverjük a masszába.

A megtisztított halat megtöltjük a töltelékkel, összetűzzük, majd kivajazott tepsiben betesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Mikor elkészült, kivesszük a tepsiből, a levét összekeverjük a tejföllel, ebből lesz a mártásunk. A halat felszeleteljük, és a mártással meglocsolva tálaljuk.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok