Bálint napi karamellpuding

Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 szem kockacukor
  • 4 evőkanál víz
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1,5 óra
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

A tojásokat felverjük, és félretesszük.

A tejet a kristálycukorral és a vaníliás cukorral lassan felforraljuk, majd kicsit lehűtjük, és belekeverjük a tojásokat. Fontos, hogy ne legyen forró, amikor a tojásokat beletesszük, mert akkor összecsomósodik, ezért kell kicsit lehűteni, mielőtt a felvert tojás belekerül.

A kocakcukrot – amit egyébként helyettesíthetünk ugyanekkora mennyiségű kristálycukorral is – és a vizet egy lábasban kis lángon karamellizáljuk, azaz addig hevítjük, amíg világosbarna nem lesz. Vigyázni kell, hogy ne legyen sötétbarna, mert akkor megkeseredik.

Ezután a karamellt szív alakú teflonformákba öntjük, és várunk kicsit, míg megszilárdul. Ezután ráöntjük a vaníliás krémet is, és az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Közepes lángon 20-25 percig pároljuk a sütőben, majd hagyjuk lehűlni, és csak ezután vesszük ki a formákból.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok