A Kossuth kifli receptje

A Kossuth kifli receptje
Hozzávalók:
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • kb. 15 dkg dió
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 50 perc
Recept nehézség:
1
2
3
4
5
Ár:
olcsó
átlagos
drága

Hogy miért Kossuth kifli a Kossuth kifli, mi a legenda, arról itt írtunk bővebben, KLIKK IDE ha érdekel.

A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.

A liszttel elkeverjük a sütőport. Kanalanként a tojásos masszába keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.

Kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk, lisztezzük) egy kb, 30×35 cm-es tepsit és a vajas piskótamasszát belesimítjuk. A tetejét megszórjuk a durvára tört dióbéllel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt egy fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.

Forrás: Limara péksége, Fotó: Limara péksége

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok