Zseniális: itt a világ első ehető szakácskönyve

Egy német cég találta ki, a lapjai tésztából vannak, így miután elolvastuk, a lapok közé húst vagy zöldségeket vagy bármilyen hozzávalókat tehetünk, majd sütőben kisütve a szakácskönyv azonnal fogyaszthatóvá válik. 

A Korefe német dizájn- és innovációs ügynökség a Gerstenberg kiadó megbízásából készítette el az első ehető szakácskönyvet. A 100 százalékban tésztából készült kötet lapjai közé paradicsomot, sajtot, darált húst és egyéb hozzávalókat lehet halmozni, majd betolni a sütőbe és 150 fokon kisütni. Azaz a lasagne tésztaként funkcionálnak az oldalak. A szép a dologban az, hogy úgy alakították ki a tésztát, hogy sütés után is megtartja a formáját, azaz olvashatóak maradnak a leírások.

Az egyes oldalakon különböző tipográfiával olvashatók a jótanácsok. A készítők állítólag hetekig kísérleteztek a tészta vastagságával és lágyságával. Az igazi és egyetlen szakácskönyv címmel ellátott, egyetlen példányban készült mű hatalmas sikernek örvend, ezért sorozatot szeretnének belőle készíteni.

Forrás: HVG, Fotók: korefe.de

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok