Világvége menü: mi legyen az utolsó vacsora

Világvége menü: mi legyen az utolsó vacsora

Elvileg pénteken lesz a világvége, legalábbis azok szerint, akik hisznek ebben az őrültségben. De jó hírünk van: még ha nekik is van igazuk, akkor az időeltolódás miatt hozzánk csak szombat reggel 6-kor üt majd be a ménkű, azaz még van időnk egy óriási utolsó vacsorára. Ami világvége előtt csakis lakoma lehet. És ha mégsem lesz világvége, akkor legalább ettünk egy jót. 

Ha rajtunk múlna, akkor az utolsó vacsorára a kedvenc ételeinket szednénk össze, azokat, amiket máskor is a legszívesebben eszünk, És ha már úgysem lesz többé diáta sem, akkor jöhetnek a jó magyaros vagy édes vagy cukros vagy bármilyen szempontból egészségtelen ételek is.

raguleves_csikVIDEÓRECEPT: LEVES – TÁRKONYOS PULYKARAGU LEVES

Az én nagy kedvencem a tejszínes-tárkonyos raguleves, az végülis mindegy, hogy milyen húsból készül, itt most egy pulykás verziót mutatunk meg ebben a videóreceptben – KLIKK IDE!

halaszle_csikRECEPT: LEVES 2 – SZEGEDI HALÁSZLÉ

Ha valakinek a raguleves nem lenne elég magyaros, akkor természetesen mi mást enne az utolsó vacsorán, mint egy jó szegedi halászlevet, ennek is megvan a receptje,KLIKK IDE!

kenyer_csikVIDEÓRECEPT: HÁZI FEHÉR KENYÉR

Kelleni fog friss kenyér is, egyrészt a vacsorához, másrészt meg azért, mert ha a világvége azt jelenti, hogy életben maradunk, de zárva lesznek a boltok, akkor tudjunk otthon is sütni, ehhez a videórecept ITT VAN, KLIKK IDE!

fustosalmas_csikVIDEÓRECEPT: FÜSTÖS ALMÁS CSIRKEMELL

Ha már utolsó vacsora, akkor legyen valami különleges: az alma édes íze keveredik ebben a receptben a füstölt sajt markáns ízvilágával, a csirkemell pedig könnyű hús, hogy utána maradjon hely a következő fogásnak is. ITT A VIDEÓRECEPT!

maj_csikVIDEÓRECEPT: ZSÁLYÁS CSIRKEMÁJ HÁZI TÉSZTÁVAL

Na ilyet valószínűleg még nem próbáltál, itt az ideje, az utolsó vacsorára legyen egy könnyed fogás ez a küllönleges csirkemájas-sonkás-zsályás-tésztás csoda. KLIKK IDE!

szekelykaposzta_csikVIDEÓRECEPT: SZÉKELYKÁPOSZTA

Rövid pihenő és emésztés után muszáj, hogy legyen egy magyaros fogás is, mi erre a székelykáposztát ajánljuk, hiszen isteni tud lenni! VIDEÓRECEPT: KLIKK IDE!

csusztatott_csikRECEPT: CSÚSZTATOTT PALACSINTA

A desszerthez értünk, szerintem hagyjuk a hagyományos tortákat és parfékat, legyen ez is egy különleges, ritkán kóstolt fogás: a mi kedvencünk a csúsztatott palacsinta, aminek a receptjét ITT TALÁLOD, KLIKK IDE!

reggeli_csikVIDEÓRECEPT: KÉZMŰVES MAGYAR REGGELI

Hogy hogyan jön ide a reggeli? Hát mert mi van, ha mégsincs világvége, nem igaz? Akkor reggel is lehet folytatni az evés-ivást, mi mással, mint magyar ízekkel. ITT A VIDEÓRECEPT!

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok