Vásárlás a kanapéról a Tescoban? Beindult a webshop

Vásárlás a kanapéról a Tescoban? Beindult a webshop

Beindult a Tesco webshopja, már otthonról, a kanapéról is el lehet intézni a nagybevásárlást. Persze csak akkor, ha Budapesten, vagy Pest és Fejér megye bizonyos részein él az ember, máshova ugyanis egyelőre nem szállítanak. 4 kifliért nem érdemes felmenni a weblapra, mert a házhozszállítási díj miatt csak nagyobb vásárlásnál éri meg rendelni.

A tesztüzem után csütörtökön beindította a Tesco a magyarországi webáruházát is, amit egy rövid regisztráció után bárki használhat. A regisztrációnál nevet és szállítási címet kell megadni, és már ennél a pontnál kiderül, hogy egyáltalán szállítanak-e oda, ahol az illető lakik, mert ha nem, akkor nem is lehet végigcsinálni a regisztrációt. Budapesten mindenhova szállítanak, de ezen kívül csak fejér és Pest megye bizonyos részein érhető el az online nagybevásárlás.

A bevásárlást időpontfogalással érdemes kezdeni, mert több termék – főleg az akciós termékek – ára attól függ, hogy mikor fogják majd kiszállítani, hiszen ha ma még akciós egy termék, de a kiszállítás napján már nem lesz az, akkor a magasabb árat kell érte fizetni. Az időpontfoglalásnál az is rögtön kiderül, hogy a házhozszállítás egységesen 899 forintba kerül, függetlenül attól, hogy mikorra kérjük és hogy mennyit vásárolunk. Azaz például 4 kiflit 40 forintért nem érdemes megrendelni, mert rögtön 939 forintba kerül majd a végén. Nagybevásárlásoknál viszont hasznos lehet a szolgáltatás, mert nem kell a rengeteg szatyrot hazacipelni.

A házhozszállítást 2 órás sávokban lehet kérni, de ma, pénteken például már csak keddre volt szabad időpont, és akkor is csak napközbenre, mert a csúcsidő (délután 4-től este 8-ig) már be is telt.

Hozzá lehet kapcsolni a felhasználói fiókunkhoz a Tesco Clubcardot, azaz az online vásárlással is lehet pontokat gyűjteni.

A számolgatást kicsit nehezíti, hogy több terméknél – főleg a kilós, lemérendő termékeknél, például zöldségek, gyümölcsök – csak irányár van megadva a végösszegnél, ez változik majd attól függően, hogy a kiszállítás napján például a krumpliból 1 kiló helyett 98 dekát vagy 1 kiló 10 dekát csomagolnak-e nekünk. Fizetni pedig kizárólag bankkártyával lehet, készpénzt nem fogadnak el a futárok.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Hozzászólok