Sziget Fesztivál menü: a zsíros kenyértől egészen a békacombig

Sziget Fesztivál menü: a zsíros kenyértől egészen a békacombig

Több százezer adag étel fogy minden évben a Sziget Fesztiválon, és ahogy telnek az évek, a kínálat is egyre szélesebb. A zsíroskenyértől egészen a francia, olasz és szerb konyháig terjed a kínálat, a friss zöldségektől egészen a tiszai halászléig lehet kapni mindent a fesztiválon. Hétfőn nyit hivatalosan a Sziget.

A Sziget elsősorban persze az ivásról és a bulizásról szól, de mivel sokan vagy ott is laknak a sátraikban, vagy annyi időt töltenek kint naponta, hogy azt már evés nélkül nem lehet kibírni, ezért az étteremkínálatra is komoly az igény. A már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, kínai, erdélyi, thai és görög ízek mellett az idei Szigeten van még 5 főttkukoricás, 5 lángosos, 5 pizzás, 5 kenyérlángosos, 3 óriáspalacsintás, 4 bio- illetve vegakonyhás, és 9 hotdogos várja az éhezőket. Természetesen hurka, kolbász, sonka, grillnyárs, sült zöldségek és sült húsok is ott vannak a menükártyán.

De vannak egészen különleges fogások is az idei fesztiválon, például a sokácbab és pljeskavica mellett különböző halételeket is talál az éhes fesztiválozó: tintahal, ponty, hekk, nameg rák és békacomb is ott a listán, és lesz halászlé szegediesen. A VIP szektorban pedig ott a Pastrami és Magyarország első Michelin csillagos étterme, a Costes, ami a VIP közönség kiszolgálásán túl a Nagyszínpad nemzetközi sztárjait is eteti. És persze lesz a szigeten több ABC, zöldség- és gyümölcsárus, pékség, a teljesség kedvéért.

Minden évben több ezer francia és olasz fesztiválozó jár vissza a Szigetre. Ezért 19 éves fennállása óta először a Sziget szervezői úgy döntöttek, külön kempinggel, olasz és francia étterem is lesz a fesztiválon. Nagyszínpaddal szemben felépített French Camping és a RESTRO egyszerre lesz tehát a szigetelő franciák és a nemrég UNESCO védelem alá helyezett francia gasztronómia központja. Helyben a Cake Shop megálmodója és íz-felelőse, Sallay Fanni kezeskedik a magas gasztronómiai színvonalért. Minden reggel élvezhetjük az eredeti alapanyagból, frissen kisütött baguette-szendvicseket, az igazi illatos croissant-okat és különböző péksüteményeket, csakúgy, mint a quiche-eket és az összeválogatható salátákat. Napközben két melegételes specialitás és számtalan testet-lelket gyönyörködtető francia sütemény, mousse és sorbet teszi egyedülállóvá és kiemelkedővé a kínálatot. A Pastisról, a minőségi kávéról, a frissen facsart gyümölcslevekről és a koktélok széles választékáról nem is beszélve.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok