Sziget 2016: Mennyi pénzzel készülj? Mutatjuk az árakat!

Ha sörözni akarsz, viszonylag olcsón megúszod, ha pezsgőzöl vagy pálinkázol, mélyen a zsebedbe kell nyúlni, és nem lesz olcsó az üdítő sem. Elsőre tehát úgy tűnik, a sör az ideális választás a 2016-os Szigeten. Az ételekről egyelőre keveset tudni, de az egyik árlista, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy jóllakás legalább 1500-2000 forint lesz, kivéve ha veszel magadnak zsemlét meg párizsit a Sziget szupermarketben, merthogy az is lesz, idén az Aldi költözik ki. Mutatjuk, hogy mi mennyibe kerül majd a 2016-os Sziget Fesztiválon. 

Az italok “hatósági árasak” idén is a Szigeten, ugyanúgy ahogy az elmúlt években már megszokhatta mindenki. Ez azt jelenti, hogy a sör, a bor, a pálinka, azaz az alapvető, mindenhol kapható italok minden kocsmában és bárban pontosan ugyanannyiba kerülnek majd. A legolcsóbb – nem csak a Sziget viszonylatában, hanem úgy általában a budapesti árszintekhez mérve is – idén is a sör lesz, méghozzá a csapolt Dreher Classic, ebből egy korsó most 650 forintba kerül majd, ami nem nevezhető vészesnek. A dobozos kicsit drágább, az 740 forint lesz. Fröccsből is lesz olcsó, a Vasuta fröccs, roséból és fehérből is 890 forint egy fél literes. A feleseknél (bocs, 4 centeseknél) 1050 forint az átlagár, ennél csak a Rézangyal 55 a drágább, amiért 1250 forintot kérnek majd el. Az üdítők pedig szinte egységesen 450 forintba kerülnek.

Az ételek ára nem ennyire kiszámítható, hiszen ezeknél sokkal nagyobb szabad teret kapnak az árusok, de az elmúlt évek tapasztalata az, hogy egy átlagos kajálás 1500-2000 forinttal könnyíti meg a pénztárcánkat, pontosabban a fesztiválkártyánkat vagy bankkártyánkat. Egyelőre pontos árakat nem tudni, de az egyik kitelepült árusnál már láttunk pénteken egy árlistát, eszerint egy prémium csirkés szendvics 1790, menüben 1990 forint, és ugyanennyibe kerül a tortilla és a sajt/hagyma szendvics is. Itt az árlapjuk:

És itt vannak az itallapok, ezek már a véglegesek, azaz biztosan ezekre az árakra számíthattok a 2016-os Szigeten.

Ital árlista a 2016-os Sziget fesztiválon

Ital árlista a 2016-os Sziget fesztiválon

Ital árlista a 2016-os Sziget fesztiválon

Ital árlista a 2016-os Sziget fesztiválon

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok