Fotó: Facebook / Budapest Park

Szezonnyitó: nagyobb nézőtérrel és sportkerttel nyit a Budapest Park

Vitathatatlan, hogy indul a nyári fesztiválszezon, ennek egyik első jele, hogy április 28-án kinyit a Budapest Park. Több változás is van tavalyhoz képest, nőtt a Nagyszínpad előtti nézőtér, lesz SportKert, és hogy ne kelljen sokat kihagyni egy-egy koncertből, blokkosították a mellékhelyiségeket is, így hamarabb lehet végezni a muszáj-dolgokkal az ígéretek szerint. 

Április 28-án indítja a szezont a főváros „egész nyaras” fesztiválközpontja, a Budapest Park. Európa legnagyobb szabadtéri bulihelyén tavaly 330 ezren buliztak áprilistól szeptember végéig, sőt, a fennállása óta számolt egymilliomodik látogatót is elérték. A szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak, ezért több változáson is átesett a Park. Így például megnövelték a nagyszínpad nézőterét, ezáltal több helyről, kényelmesebben lehet majd látni a koncerteket, nagyobb teraszokat építettek ki, és blokkosították a mellékhelyiségeket is, csökkentve ezzel a sorban állást. Megjelenik a helyszínek között a Sportkert, ahol hatalmas kivetítőkön többszázan követhetjük a nyár izgalmas sporteseményeit, az EB-n szereplő magyar fiúkat vagy a BL döntőt. A nem zenei programhelyszíneket erősíti továbbra is – minden hónap első vasárnapján a legkisebbeket váró – Mizo-Pöttömkert vagy a nagyobbakat szórakoztató TrapFactory, azaz a Park szabaduló szobái.

Innen indítja koncertsoroztát például az Irie Maffia, klubkoncertet csak itt ad – de ebből négyet – a Punnany Massif, a fővárosi közönség először hallhatja a Halott Pénz új hanganyagának dalait és új dalokat ígér a Welhello is. Kerek évfordulót ünnepel a Zagar, a Hősök és az AkkezdetPhiai. És első nagyzenekaros showjával érkezik Kis Grofó, ahol vendégként Majka&Curtis is színpadra lépnek. Emellett persze a hazai élvonal legnagyobb merítését vonultatja fel a Park a Szabó Balázs Bandájától a PASOn, Brains-en, Péterfy Borin keresztül a Quimbyig – hogy csak néhányt említsünk. És fesztivált ihletett a magyar focicsapat EB szereplés is a Parkban: a magyar válogatottnak kívánunk majd jó utat Bon Voyage Fesztiválon, benne hazai kíválóságok fellépésével.

Erős a külföldi felhozatal idén is. Frissen konfirmált például a Foals, akik tavalyi, eget rengető szigetes koncertjük után érkeznek vissza Budapestre. Jön a háromszoros Grammy-díjas gitáros Steve Vai, mint ahogy  a szintén Grammy díjazott Bob Marley utód, Damian Jr. „Gong” Marley is. Marley gyerekekből nem lesz hiány, hisz’ jön Ky-Mani Marley is, aki Gentleman-nel egy közös lemez erejéig állt össze – ezt a Parkban meg is hallgathatjuk élőben. Párizs szellemét idézi meg számunkra, tavaly megjelent, Paris című feldolgozáslemezének dalaival ZAZ, de fellép Kanada legnépszerűbb punk-rock bandája, a Billy Talent is.

És beindul a retro őrület is, nemzetközi és hazai fellépősorral, benne például a Scooter, a legendás Modern Talking énekes, Thomas Anders vagy a Total Dance Fesztivál keretében érkező LazyDee, azaz Mr. President, a Bestiák, Betty Love, a Happy Gang és az Ámokfutók.

 

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok