Pörkölt, ecetes hal és sör – hétvégi programajánló

Budapesten kézműves különleges sörök, Révfülöpön pörkölt, Győrben pedig halászlé és ecetes hal van a  középpontban ezen a hétvégén. Hogy melyik fesztivál pontosan miről szól, arról most részletesebben is írunk, a Gasztro-TV.hu hétvégi programajánlója. 

Ezen a hétvégén sem maradnak program nélkül a gasztronómia szerelmesei, a fesztiválszezon már láthatóan beindult az egész országban. Erre a hétvégére három programot ajánlunk: a Főzdefesztet, azaz az első kézműves sörök fesztiválját, ezt Budapesten szervezik, másodiként a győri Halászléfőző és Eceteshal-készítő versenyt, harmadikként pedig Révfülöpön a Balatoni Pörköltfőző versenyt.


Május 13-14-én pénteken és szombaton, a VIII. kerületi Mikszáth Kálmán téren tartják meg az első Főzdefesztet. Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy reflektorfénybe állítsa a lassan ismét magára találó hazai sörfõzést, és egy hétvégére összehozza a fogyasztókat, a kocsmárosokat és a sörfőzőket, hogy kóstoljanak és beszélgessenek, és szövetkezzenek a magyar sör jövője érdekében. Kulcskérdés a személyes jelenlét, ezért ragaszkodtak hozzá a szervezők, hogy a sörfőzők személyesen mutassák be a söreiket.

10 hazai kisüzemi sörfőzde hoz a fővárosba, több mint 200 hordó sört. Itt lesz többek közt a messze földön híres, hétköznapokon csak Prágában és Miskolcon kapható, Tokaji Aszúval készült Korty, vagy a 10%-os békésszentandrási fekete, áfonyás sör, illetve a Főzdefeszt kedvéért dupla erõsségűre főzött Köleses Sör. Vendég lesz az osztrák Gösser a maga utolérhetetlen szűretlen árpasörével, a Zwickllel, a rozsnyói magyar Kaltenecker többek között egy füstölt sörrel, és a világklasszisnak számító, örök kísérletezõ prágai Pivovarsky Dùm egy zöld színű, húsvéti csalános sörrel!

További információk és részletes program: KLIKK IDE!


A szombatra szervezett Győri Halászléfőző és Eceteshal-készítő Versenynek már komoly hagyománya, az idei lesz a 10. év amikor megszervezik. A hagyományos versenyre és kirakodó vásárra várják a halászléfőzőket, a sült és rántott hall illetve a halkülönlegességeket kedvelő érdeklődőket. A versenyre és kirakodó vásárra bárki benevezhet, de lényeges, hogy értsen a halászléfőzéshez vagy eceteshal-készítéshez.

Az ételek legfontosabb hozzávalóit – a halat – a szervezők biztosítják, a kiegészítőket a versenyzők hozzák magukkal. A halászlét gázpalack fölött főzhetik. Egy bográcsból körülbelül 10 adag halászlét kell főzni. Ebből legalább 5 adagot a szervezők jótékony célra felkínálnak és értékesítenek. A tiszta bevételt a sérült gyermekek támogatására fordítják.

A helyszín a Klastrom Hotel és Étterem kertje, további infók: KLIKK IDE!


Révfülöpön péntektől vasárnapi tart a II. Balatoni Pörköltfőző Verseny és Folklór Napok. A szombati pörköltfőző versenyen hagyományos és különleges alapanyagokból is készülnek majd pörköltek, melyeket meg is lehet kóstolni. 3 fős csapatokkal bárki jelentkezhet, s bármilyen alapanyagból készíthet pörköltet. A 3 napos rendezvény alatt lesz mazsorett felvonulás, népzene-, néptánc bemutató, lovaglás, lovas kocsikázás, íjász- és betyár bemutatók, hagyományos népi mesterségek bemutatása, vicces versenyek, este „Pörköltmulatság” – mulatós zenével.

További információk és részletek: KLIKK IDE!

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok