Pénteken nyit a Libamájfesztivál a Budai Várban

Pénteken nyit a Libamájfesztivál a Budai Várban

Péntektől vasárnapig libamájkülönlegességeket főznek és sütnek a Budai Várban, itt lehet például megkóstolni a fesztivál hivatalos fogását, a libanyakba töltött libamájas hurkát, de lesz tokaji aszús libamájfagylalt, és még jópár különlegesség. 

Tíz étterem libamáj különlegességeivel, Tokaji aszús libamáj fagylalttal 2012. június 1-én megnyitja kapuit a Budavári Libamájfesztivál, amelynek díszvendége a Tokaji borrégió. A Fesztiválon a libavariációk mellett kézműves magyar termékekkel is találkozhatnak a vendégek, és megkóstolhatják a Budavári Libamájfesztivál hivatalos ételét is: a libamájas hurkát libanyakba töltve, tárkonyos mustárral és házi kenyérrel.

A vásárt szervező Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. vezérigazgatója, Pap Krisztián szerint: „A libamáj a magyar gasztronómia, a magyar gazdaság és a magyar kultúra egyik kiemelkedő része. Hazánkban több mint 400 éves hagyománya van a hízott libatenyésztésnek, több ezer ember megélhetését biztosítja az ágazat, illetve számos külföldinek a magyar gasztronómia egyet jelent a libamájjal, ezért is kell népszerűsítenünk ezt a különleges hungarikumot.”

A Budavári Libamájfesztiválon a látogatók az éttermek (Almárium Bisztró, Bistorant, Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz, Kővári Grill, NU Bisztró, Sági Szilárd Konyhája, Tigris Étterem) kínálta étkek mellett a Pataki Cukrászda libamáj fagylaltjából, libamáj zserbójából, a Csokoládia Manufaktúra libatepertős csokoládéjából, libamájhoz illő gasztronómiai különlegességekből (például lekvárokból, borokból, pálinkákból), valamint a Kézműves Magyar Ízek termékeiből kóstolhatnak és vásárolhatnak. A fesztivál díszvendége a Tokaji borrégió lesz, ahonnan a borászok a libamájhoz illő borokkal érkeznek. A szervezők a családosoknak koncertekkel, táncbemutatókkal, hagyományőrző játékokkal és gyerekprogramokkal is kedveznek.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok