A palacsinta receptjét keresik a legtöbben – itt a Google toplistája

A palacsinta receptjét keresik a legtöbben – itt a Google toplistája

A recepteket közül a magyarok 2013-ban a legtöbbször a palacsintára kerestek rá, pedig az ember azt hinné, hogy ezt mindenki tudja magától is. A Google toplistájának dobogós helyein szerepel még a gofri és a muffin is. Diétákból pedig a legtöbben 90 napos diétára kerestek rá 2013-ban. Itt vannak a toplisták!

A Google minden évben nyilvánosságra hozza a népszerű kereséseket összesítő listákat, ezekből kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok, és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2013-ban. És ennek a listának – amit egyébként “Zeitgeistnek” hívnak – van olyan része is, ami a receptekkel és a diétákkal foglalkozik, nekünk persze ez keltette fel elsőként az érdeklődésünket, de azért megmutatjuk a többit is.

De akkor kezdjük a receptekkel: ebből kiderül, hogy a magyarok a Google keresője elé ülve ebben az évben a legtöbbször a palacsinta receptjére kerestek rá, de sokan akartan muffint és a gofrit is sütni, mert ezeket is nagyon sokan keresték. És a listából az is kiderül, hogy szeretjük az olasz specialitásokat is, hiszen a Top10-be bekerült a tiramisu, a pizza és a lasagne is.

Magyarországon az idén legtöbbször keresett receptek:
1. palacsinta recept
2. gofri recept
3. muffin recept
4. lángos recept
5. tiramisu recept
6. pizza recept
7. lasagne recept
8. fánk recept
9. brownie recept
10. kókuszgolyó recept

Érdekes, hogy a listára nem került fel a házi szaloncukor és a házi brassói aprópecsenye, a saját statisztikáink ugyanis azt mutatják, hogy – főleg az elmúlt 4 hétben – ugrásszerűen megnőtt azoknak a száma, akik ezt keresik. Legalábbis itt nálunk, a Gasztro-TV.hu-n.

Érdekes az a lista is, ami arról szól, hogy melyik diétákra kerestek rá a legtöbbször idén a magyarok, 2013-ban a Google szerint ez alapján a legnépszerűbb diéta a 90 napos diéta volt.

Magyarországon az idén legtöbbször keresett diéták:
1. 90 napos diéta
2. paleolit diéta
3. GI diéta
4. Dukan diéta
5. fehérje diéta
6. vércsoport diéta
7. Atkins diéta
8. káposztaleves diéta
9. szétválasztó diéta
10. 13 napos diéta

Az “Élet nagy kérdései” kategóriában is bekerült a Top10-be két olyan keresés, ami az étkezésünkről szól, egészen konkrétan a Hogyan fogyjak és a Hogyan hízzak, ez a kettő nagyon érdekli a magyarokat. Persze a Hogyan fogyjak jóval előrébb került a listán, de már az is meglepő, hogy a hízásra vonatkozó keresések is ilyen nagy számmal jelentek meg a Google rendszerében. Ami viszont a legmeglepőbb, az az, hogy úgy tűnik: a magyarok nem tudnak csókolózni.

Magyarországon az idén legtöbbször keresett: Hogyan…?:
1. hogyan kell csókolózni
2. hogyan írjuk helyesen…
3. hogyan fogyjak le
4. hogyan kell csajozni
5. hogyan rajzoljunk
6. hogyan szerezzek pénzt
7. hogyan legyek szép
8. hogyan hízzak
9. hogyan tanuljunk
10. hogyan spóroljunk

A “Hol vegyek” keresések tízes toplistájába egyetlen dolog került be, ami a főzéssel kapcsolatos, a hal, de megelőzte az óvszer, a gördeszka és a telefon is.

Magyarországon az idén legtöbbször keresett: Hol vegyek…?
1. hol vegyek telefont
2. hol vegyek eurót
3. hol vegyek óvszert
4. hol vegyek gördeszkát
5. hol vegyek halat
6. hol vegyek futócipőt
7. hol vegyek mosógépet
8. hol vegyek laptopot
9. hol vegyek télikabátot
10. hol vegyek ágyat

Az abszolút toplista egyébként – aminek már tényleg semmi köze a gasztronómiához, de nehogymár pont ezt ne mutassuk meg – azt mutatja, hogy a magyarokat leginkább a sztárok és a tévéműsorok érdeklik leginkább, de azért bekerült a Top10-be az árvíz, a bérkalkulátor és a google street view is.

Az abszolút toplista, 2013-ban megugrott keresések Magyarországon:
1. Paul Walker
2. Éjjel Nappal Budapest
3. Voice
4. Krasznai Tünde
5. Sztárban Sztár
6. Eurovision 2013
7. Bérkalkulátor 2013
8. Árvíz
9. ByeAlex
10. Street View

Forrás: Google Sajtóiroda

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok