OKSZ: hazudnak az Erzsébet utalványról, nem akarják a multikat

OKSZ: hazudnak az Erzsébet utalványról, nem akarják a multikat

Nem igaz, hogy tárgyal a nemzetközi kereskedelmi láncokkal az Erzsébet utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítvány, ez áll a kereskedelmi szövetség közleményében. Szerintük direkt nem állnak szóba például a Tescoval vagy az Auchannal, mert nem is akarják, hogy ezekben a hipermarketekben is lehessen fizetni az utalvánnyal.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség azután adott ki meglehetősen kemény hangvételű közleményt, hogy ma (2012. január 24.) a Magyar Rádióban a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője volt a vendég. Az Erzsébet utalványokról nyilatkozva a műsorvezetőnek arra a megjegyzésére, hogy „hipermarket nincs az elfogadóhelyek listáján” a következőképpen válaszolt: „mint ahogy mondottam, tárgyalunk”.

Az OKSZ közleménye szerint

„az elhangzott nyilatkozattal ellentétben az eddig eltelt időszakban az Erzsébet utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetlenegy nemzetközi kereskedelmi lánccal sem folytatott érdemi tárgyalásokat, egyeztetéseket”.

Azt írják: “bizonyára nehéz elképzelni, hogy a nemzetközi élelmiszer kereskedelmi láncok ne keresték volna meg az Alapítványt, de ott vagy elzárkóztak bármiféle kapcsolatfelvételtől, vagy lehetetlen feltételeket támasztottak az elfogadóhelyi lehetőségekről.” Információik szerint a hazai üzletláncokkal 3% elfogadóhelyi jutalékban állapodtak meg, a nemzetközi láncoknak – akikkel eddig szóba állt az Alapítvány – 6%-ot ajánlottak (az üzleti világban jártasak előtt köztudott, hogy ez egy elfogadhatatlan, teljesíthetetlen feltétel, ráadásul a nagyobb forgalmú helyeknek szokás alacsonyabb díjat felszámítani).

Azt is írják:

“tudomásunk szerint az Alapítvány szándékosan (feltehetően utasításra) zárkózik el az érdemi tárgyalásoktól a nemzetközi élelmiszerkereskedelmi láncokkal: “főjenek a multik a levükben!”, sorok mögé rejtett üzenet kíséretében.”

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjai közé tartozik az Auchan (a megbízott elnökük is ezt a láncot képviseli), a Tesco (ők az egyik alelnököt adják), de a Reál és a Metro is ad tisztségviselőt. Pár hete már panaszkodott az Auchan és a Tesco is arról, hogy hiába keresték meg már többször is az Erzsébet utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítványt, ott nem kaptak érdemi választ, és nem ültek le velük tárgyalni, a mostani közleményből pedig az derül ki: ez a helyzet mostanra sem változott semmit.

Forrás: OKSZ

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok