Most pénteken újra Macaron Nap lesz Budapesten

Most pénteken újra Macaron Nap lesz Budapesten

Hogy mitől olyan a népszerű a macaron, arról sokan sokfélét mondtak már, van, aki utálja, van, aki imádja. Egy dolog tény: nagyon nehéz elkészíteni, így tisztelet azoknak, akik meg tudják csinálni, én ettől függetlenül soha nem fogom megszeretni, és megérteni sem fogom a népszerűségét. De azoknak, akik imádják, itt van újra a mennyország, Budapesten március 20-án pénteken ugyanis újra Macaron Nap lesz, ez már a 4. a sorban. Az Akváriumban lehet kóstolni, vásárolni, és lesz idén sós macaron is. 

Párizsban 2010-ben ünnepelték először a Macaron Napot (Jour du Macaron), New York egy évvel később 2011-ben csatlakozott az ünnephez. Jellemzően ilyenkor a legjobb – macaront árusító cukrászdák – amellett, hogy bemutatják legfinomabb macaronjaikat a nagyközönségnek, jótékony ügyet is támogatnak ezzel. Budapesten 2012-ben volt az első Macaron Nap, amely az első macaron rajongói hullámot elindította Magyarországon, berobbantotta és elterjesztette a gyönyörű és finom színes sütit.

“A macaron egyre növekvő lelkesedésnek örvend, nem tekinthetjük divathullámnak, ez egy új és egyre szélesebb körben megkedvelt termék, amelyre mindig is lesz igény. New Yorkban és Párizsban is az igazán népszerű és igényes cukrászdák mindegyikében árulnak macaront, hiszen így tudja megmutatni egy cukrászda, hogy mit tud igazán”

– mondja Boros Regina, aki kitalálta 4 éve, hogy legyen Macaron Nap Magyarországon is és idén – immár negyedszer – az esemény főszervezője. Lesz idén is Macaron Verseny, a szabadon választott kategória mellett egy a megszokottól eltérő ízvilágot határoztunk meg. a sós ízű macaront.

A belépő elővételben 1.900 Ft, a helyszínen még húzósabb összeg, 2.400 Ft lesz. Hogy ezért az összegért jár-e már kóstoló is, vagy ez csakis a belépésre jogosít, az nem derül ki a rendezvény oldaláról, így valószínűleg csak belépésre jogosít. A macaront olyan kiállítók jegyzik az idei Macaron Napon, mint a Sugar Shop, a Desszert Neked, a Four Seasons Gresham, de ott lesz a rendezvényen a Vanilin Cukrászda, a Bolka Bonbon, a Cake Shop, a Zila Kávéház, a Felföldi Cukrászda és a szombathelyi a Mészáros Cukrászda.

A Macaron Napról további részletek, helyszín és jegyvásárlási linkek elérhetőek a Gasztro-TV Fesztiválnaptárban. 

A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze. Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett
Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok