Kocsonya balhé: lenyúlta a miskolci kocsonyafesztivált az önkormányzat

Kocsonya balhé: lenyúlta a miskolci kocsonyafesztivált az önkormányzat

Kocsonyafarsangot tartanak Miskolcon ezen a hétvégén, de ez a kocsonya ünnep nem ugyanaz, mint amit már több mint egy évtizede minden évben megtartanak. Merthogy idén az eredeti kocsonyafesztivál szervezői nem kaptak engedélyt az önkormányzattól, helyette maga az önkormányzat szervezett egy másik kocsonyafesztivált. Az eredeti fesztivál most védjegybitorlás miatt beperli az önkormányzatit. 

A világ legnagyobb kocsonyáját főzték a miskolci Kocsonyafarsangon, több mint 300 literes a kondér. A lángot a polgármester gyújtotta meg. Több mint 100 kiló hús van benne, csak sertésfejből 12. A  700 adag kocsonyát  ingyen osztják majd szét. A négy napos rendezvényen nem csak hagyományos, de például libamájas gyümölcskocsonyát is lehet enni, és több tucat koncert is lesz.

Sokan tehát azt gondolhatják, hogy a miskolci kocsonyafesztivál körül minden rendben van, hiszen idén is a kocsonyát ünnepli a város. De nem véletlen, hogy nem Kocsonyafesztiválnak, hanem Kocsonafarsangnak hívják idén a rendezvényt. Ez ugyanis nem ugyanaz a fesztivál, mint amit már több mint 10 éve mindig megrendeznek Miskolcon. Az eredeti Kocsonyafesztiválnak költöznie kellett, Miskolctapolcán tartják majd meg március 7. és 9. között. A Kocsonyafarsang, ami most zajlik, Miskolc városának rendezvénye, és azután hirdették meg, hogy az eredeti fesztivál szervezőivel nem született idén megállapodás, ezért nem kaptak engedélyt a saját fesztiváljukra.

Most a Kocsonyafesztivál szervezői pert indítottak, miközben a saját fesztiváljukra készülnek. Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt indított eljárást, az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is. Rózsa Editet szerint az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét – amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit. A kereseten túl a fesztivál alapítója kártérítési kérelmet nyújt be az ebből származó károk megtérítésére, amellyel az elkövetkezendő évek kocsonyafesztiváljainak forrásait szeretné megalapozni, továbbá büntetőfeljelentést tesz ismeretlen elkövető ellen lopás és sikkasztás miatt a kocsonyafesztivál állami támogatásainak eltűnése miatt.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok