Kifejezetten szép lett a megújult Fakanál étterem

Megújult a Vásárcsarnok legendás étterme, a Fakanál, ami már 15 éve működik a piaccsarnok felett. Új dekoráció, új látvány, új konyhatechnika, kifejezetten szép lett a régebben kicsit fapadosnak tűnő falatozó. Az átalakítás óta állítólag egyre több a magyar vendég, de a turisták sem maradtak el. 

Az étterem adottságai korántsem voltak ideálisak, hiszen a Nagyvásárcsarnok műemlékvédelmére szolgáló jogi keretrendszert is figyelembe kellett venni a tervezés során. Ilyen a fém-tartószerkezetes födém, az üvegportál, a kemény, rideg anyagok. Ehhez képest Kelemen Csilla belsőépítészeti tervező egy nagyon barátságos, szinte már már otthonos külsőt adott a legendás étteremnek. Kelemen Csilla úgy döntött, hogy a természetes alapanyagokkal és a természetes fényviszonyok kihasználásával teszi barátságosabbá, szerethetőbbé az éttermet: a padlóra faburkolat került, a bútorok anyagaiban is a fa dominál, illetve minden bútorelem antikolt, régies kivitelben készült el.

“A tulajdonosok a régi, hagyományos éttermet akarták lecserélni, frissíteni. Alapvetően a turisták miatt maradt a magyaros kiindulási pont, de ezt egy modernebb színvilággal, frissebb stílusjegyekkel oldottam meg. A stílust erősen befolyásolta az épület műemlék jellege, igazából ehhez kellett igazodni, de első lépésként a funkciót határozta meg a megrendelő csoport: egy önkiszolgáló rendszerben működő éttermet szerettek volna, amely illeszkedik a csarnok építészeti miliőjébe.”

– nyilatkozta a belsőépítész.

Ezen felül számos kedves dekorációs ötlettel javította a tervező az étterem hangulatát: az egyik falra a csirkepaprikás receptje került angolul, míg a másik falon 26 nyelven kíván az étterem jó étvágyat vendégeinek.

Az étterem tulajdonosai és a kivitelezők is örömmel konstatálták, hogy a megújítás óta a vendégkör egyre több magyar ajkú vendéggel gazdagodott, akik az újragondolt, de nagyon családias, meleg tér mellett a minőségi magyar konyha miatt is látogatják aFakanál Éttermet.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok