Kásás Tamás: nem vagyok otthon a konyhában, de éttermet nyitottam + FOTÓK

Kásás Tamás éttermének, a Tommy di Napolinak a megnyitóján jártunk, ahol beszélgettünk is a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval. Azt mondta: nincs nagyon otthon a konyhában, de ügyetlennek sem mondaná magát. Az éttermébe viszont profi séfeket hoztak Nápolyból, azt mondja: időnként bekukkant majd a konyhába és elles pár fogást. Az alapanyagokat Olaszországból hozzák, és abban bíznak: Budapest legjobb olasz étterme lesz a Tommy di Napoli. 

Elkészült a videónk is a megnyitóról, KLIKK IDE!

Kásás Tamás éttermének nem véletlenül Tommy di Napoli lett a neve. Egyrészt Nápolyból származnak a szakácsok és az alapanyagok nagy része, másrészt pedig az egykori világklasszist Itáliában Tommyként emlegetik azok, akik istenítették játékáért. A legtöbb ilyen rajongót Nápolyban találni, hiszen hat esztendőn keresztül vízilabdázott ott, hatalmas sikereket aratva a Posillipóval.

Kásás azt mondta a megnyitón: annak az életének vége, és hirtelen nagyon sok ideje lett. Ezért jött jól, hogy a társa szólt neki, hogy csináljanak valamit a Komjádi uszoda mellett lévő kihasználatlan helyiséggel, ami sokáig üresen állt. Azt mondja: “pont kapóra jött, hogy nem volt dolgom, mert lelkesítő volt, hogy valami szépet, újat tudok csinálni, valamit jót tudok alkotni jó hangulatban. “

Az emberek kiszolgálása Kásás szerint nem új dolog neki, hiszen vízilabdásként is kiszolgálták az embereket, szórakozást nyújtottak nekik, és fontos volt, hogy szeressék őket. Ezt viszi tovább étteremtulajdonosként is, azt szeretné, hogy itt jót ehessenek, jól érezzék magukat, és jó érzésekkel jöjjenek ide.

Autentikus minőségi nápolyi olasz konyhát ígér a Tommy di Napoli, azt szeretnék, ha Budapest legjobb olasz étterme lenne belőle.

“Gyakorlatilag minden hozzávalót Olaszországból hozunk, mert csak így érhető el a megfelelő minőség”

– mondja Kásás Tamás. “A tökéletes pizzához speciális liszt kell, a Caputo, amit csak kint tudunk beszerezni. Sokféle bivalymozzarellával találkozni az éttermekben, de olyannal, amit Nápolyban lehet kapni, csak nagyon kevés helyen, Budapesten talán sehol sem. Ez is fontos része lesz a rakománynak, amelyet a hetente két alkalommal érkező teherautó hoz majd.”

Persze, lesz sok minden más is a raktérben: az itáliai konyha alapját jelentő paradicsom egy különleges fajtája, amely csak a Vezúv lábánál terem, aztán a pizzákra olvasztott Fior di Latte sajt, a friss tengeri halak, valamint a legfinomabb olasz borok.

Kásás arról is beszélt, hogy konyhatündérnek nem nevezné magát.

“Nem vagyok annyira otthon a konyhában, nem vagyok ügyetlen sem, de van még javulnivaló. Viszont itt egy nagyon jó séf, majd bekukkantok a konyhába és ellesek tőle pár fogást.”

A Kásás Tamás által csak “castingnak” nevezett, Nápolyban rendezett válogatásra rengeteg szakács jelentkezett, közülük választotta ki azt a két, a maguk területén világklasszisnak számító mestert, akik a Tommy di Napoli konyháját irányítják.

“Giuseppe Calabria negyven évig készített pizzát Nápolyban, míg a séf, Vito Catalano számos helyen dolgozott Európában az elmúlt 43 évben. Többek között például ő nyitotta meg Michael Schumacher hétszeres Formula-1-es világbajnok öt éttermét is, 9 évig dolgozott neki.  Ahogy beszélgetésbe elegyedtem velük a válogatáson, éreztem, hogy közös a célunk és az ízlésünk.” ­- mondja Kásás Tamás, akinek az itallap összeállításában az egyik legjobb olasz sommelier segített.

A teljes fotógalériánkat IDE KLIKKELVE lehet megnézni a Facebook oldalunkon!

A megnyitóról készült videónkat pedig IDE KLIKKELVE tudod megnézni!

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok