Így még soha nem láttad a Szigetet, megnéztük: hogyan épül – Galéria

Megnéztük, hogy áll az építkezés a Sziget fesztiválon, és egy dolog biztos: a látványra megint adnak a szervezők. Akármerre néztünk, mindenhol színes apró részletek, flitteres színes textilbe csomagolt fatörzsek, a szokásos színes levegőben lógó napernyők mellett mindenféle különleges lampion lóg már most is mindenhol. És javában épülnek a színpadok, a Nagyszínpadnak még csak a váza áll, de a többi helyszín szinte már késznek néz ki. 

Augusztus 10-én kezdődik idén a Sziget fesztivál, és szokás szerint egy hétig tart. A koncertek mellett idén is fontos a kultúra és a látvány,  óriási sárkány, űrlények és űrhajók, polip karokon, felhőkön és egyéb furcsaságokon megpihenő emberek, ez mind lesz a Szigeten, majdnem száz köztéri installációval találkozhatnak majd azok, akik kimennek a fesztiválra.

Érdemes két koncert között figyelmesen körbejárni a Szigetet, ahol olyan alkotásokkal találkozhatunk, mint a szemétből és lomból épült Űrkomp 3.0, a polip karokat formázó Octopuff, a csillagképeket megidéző Csillagos égbolt vagy a napfénytől óvó Chillagszemű juhász. A több tucatnyi installáció némelyike remek pihenőhely – mint a hűs árnyékot adó Kerekerdő az ArtZone-ban vagy az esernyőkből épült Szerelem Pavilon -, de vannak vidám pillanatokat szerző, szelfizésre csábító szobrok is, – mint az életnagyságú birkákat formázó Pop Sheepvagy az ide tévedt UFO család. Mert a Sziget sokszínűségéhez hozzátartoznak az apró, rejtett szépségek és az égig emelkedő alkotások is, amik megnevetettnek, aktivitásra késztetnek, vagy éppen elgondolkoztatnak. Pont úgy, ahogy a bicskei diákok által épített Dragon Of Freedom, ami 15 ezer PET-palackból kel életre, hála 70 diák szorgalmának.

A Fonalgerillák csapata 2011 óta köti be a város köztereit és villamosait, hogy kézi kötéssel és horgolással széppé tegyék azokat. A kötőtűs brigád az elmúlt években a Fröccskert fáit bújtatta kötött ruhákba, idén pedig az emblematikus Sziget felirat „I” betűjére csapnak le, amihez várják a Szigetlakók segítségét is. Az „I” betűből ugyanis a fesztivál első napján 14 órától bárki feltűzheti a saját kötött-horgolt alkotásait, hogy megszülethessen egy nemzetközi virágoskert.

 

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok