Hidden Kitchen: 100 vacsoránál tart a Lucullus, rejtett konyhát nyitottak

Túl van a 100. ínyenc vacsoráján a Lucullus, és mostantól saját helyen, a “Hidden Kitchenben” tartja ínyenc vacsoráit. A “Rejtett Konyha” egy 200 éves műemlék épület egyik lakásában van Budapest belvárosában, itt tartják a vacsorával egybekötött főzőkurzusokat, ahol az ígéretek szerint a Michelin csillagos éttermek receptjeit is újragondolják és újrafőzik. 

A Lucullus Baráti Társaság egy 8. éve működő nonprofit gasztronómiai egyesület, főzőkurzusokat és prémium vacsorákat szerveznek, ahol a részt vevők mesterszakácsoktól leshetik el a fogások elkészítésének titkait, majd együtt fogyasztják el amit főztek. Ezt mostantól a “Rejtett Konyha”, azaz “Hidden Kitchen” névre keresztelt helyen teszik, ami egy V. kerületi lakás egy 200 éves épületben. folyamatos kísérletezés folyik az alapanyagokkal, textúrákkal, dísznövényekkel és fűszerekkel. Az egyesület a rendezvényein  összeköti a gasztronómiát a zenével, képzőművészettel, mozival, színházzal, sporttal, designnal, pszichológiával, gasztrobloggerek főztjével és még sok más érdekességgel is.

“Olyan ételeket is igyekszünk reprodukálni, amelyekért Michelin csillagot kapnak éttermek. Sőt, ezeket továbbgondoljuk, játszunk velük. A grammra pontos receptek megvannak, a kompetens, Michelin csillagos éttermet megjárt szakácsok is, emellett nagy a kedvünk, szívünk, tehát sikerülhet a dolog” – mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke.

A Lucullus blogjából kiderül, hogy májusban például thai ételsort főznek majd együtt az érdeklődőkkel, fejenként 8.000 forintba kerül a részvétel, ami drágább ugyan, mint egy éttermi vacsora, de cserébe nem csak végigehetik a részt vevők a menük, hanem meg is tanulhatják, hogy mi hogyan készül. Például a yam wun sean, azaz thai édes-csípős üvegtészta saláta vegyes zöldségekkel, a thai green curry csirkehússal és a phad kaprao, azaz a bazsalikomos chilis sertéshús.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok