Friss lista: a legjobb éttermek és a legjobb street food helyek

Friss lista: a legjobb éttermek és a legjobb street food helyek

Túl vagyunk az idei Év Étterme gálán, megvan, hogy melyik 10 étterem és melyik 10 street food hely a legjobb a Dining Guide szerint. Az ő kritikusaik és tesztelőik szerint az év étterme ezúttal a  ZONA lett, míg Az Év Street Foodja elismerésnek a vietnami ételekben utazó Funky Pho örülhetett.  Idén már 11. alkalommal osztották ki a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjat, a TOP 10-ben nincs ranglista, csak az első helyezettet emelik ki, a kategóriák másik 9-9 helyezettje egyenrangú. Mutatjuk a listákat!

Március 23-án, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán fény derült a hazai gasztronómia idei legjobbjaira. A DiningGuide így ír arról, hogy hogyan alakult ki a TOP 10-es ranglista az éttermeknél és a street food helyeknél:

“A tapasztalt tesztelőkből álló szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától kezdve az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésen át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.”

A tesztelők szerint 2014-ben a legjobb étterem a ZONA volt, azt írják róla, hogy azért, mert

„Huszár Krisztián séf a biztonsági ízektől feltűnően eltérő ízvilágot produkál. Fogásait a maximumra törekvő tisztaságú ízlés és a műremekekre jellemző harmónia jellemzi. Ételei élvezetes, intelligens fúziók, mintha a kompozíció magától a természettől eredne”

A teljes, TOP 10-es lista pedig itt van, az étterem nevére klikkelve bővebb információt is találsz az éttermekről:

1. hely ZONA
A többi TOP 10-es étterem ABC sorrendben 67
Alabárdos
Arany Kaviár
Baltazár
Csalogány26
Laci!Konyha!
Mák
Olimpia
Salon

Idén először azokat a helyeket is díjazták, ahol a legfigyelemreméltóbb street food-fogások készülnek, hiszen ez a műfaj itthon is egyre inkább teret hódít. A kategória TOP 10-es listájának élén a különleges vietnami ízeket egyedi hangulattal párosító Funky Pho étterem végzett, róluk a következőket mondta a DiningGuide:

„Phójukon kívül a különböző ázsiai országok klasszikusait felsorakoztató heti menüik, kiemelkedő pacalsalátájuk, malaccsászáros rizspalacsintájuk miatt szeretjük őket, és mert sikerült olyan hangulatot teremteniük, amit eddig nem nagyon tapasztaltunk itthon”

A teljes, TOP 10-es lista pedig itt van:

1. hely Funky Pho
A többi TOP 10-es hely ABC sorrendben A Séf utcája
Bors GasztroBár
Gyradiko
Komachi
Padron
Pesti Burger és Bár
Pista Bá’
Pizza Me
Zing

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok