Fotók: megnyílt, ilyen a Kézműves Magyar Ízek Vására

Chilis eperlekvár, vízibivaly szalámi, szarvasgombás sárgadinnyelekvár, csak néhány különlegesség a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásáráról. Ott voltunk a megnyitón, és megkóstoltunk jópár ízt az 5000-ből, meg persze fotóztunk is: ilyen a vásár.

Délelőtt 11-kor újra megnyitott a Kézműves Magyar Ízek Vására, ez már a második. A szervezők azt mondják: most 121 kistermelő hozta el a portékáját – ez majdnem 20-al több, mint februárban, az első vásáron – és az ő számításaik szerint nagyjából 5000 különféle ízt lehet megkóstolni.

A kóstolást pedig szó szerint kell érteni, merthogy a legtöbb pulttól el sem lehet úgy jönni, hogy ne kóstoltunk volna meg valamit. A szarvasgombás pultnál például a tulajdonos ragaszkodik ahhoz, hogy mielőtt bárki megvenne tőle valamit, azt meg kell kóstolnia. Azt mondja, azért, mert ha látatlanban vesz valaki valamit, és utána nem ízlik neki, akkor utána azt fogja gondolni, hogy a szarvasgomba rossz, márpedig ez nem igaz. A legkülönlegesebb, amit árul, az a szarvasgombás sárgadinnyelekvár, ezt tényleg érdemes megkóstolni, mert nagyon különleges az íze.

Akit még érdemes megkeresni, az Gál Erzsébet. Erdélyből érkezett, februárban már találkoztunk vele (az akkori videóhoz KLIKK IDE), ő az, aki különleges lekvárokat és szörpöket árul, a mi nagy kedvencünk a fenyőrügyszörp és a fenyőtoboz szörp. Kicsit olyan, mint ha csipkebogyó lenne, csak épp egészen más. 🙂 Na nála mindenképpen érdemes kóstolni.

Az idei fő különlegesség a vízibivaly szalámi, van belőle csípős, csemege és nemespenészes, természetesen ezt is meg lehet kóstolni, mielőtt megveszi valaki, szerintünk a csípős a legjobb, de ízlések és pofonok.

Lekvárból is találtunk az emeleten egy pár különlegeset, a chilis eperlekvár például kifejezetten “ütős” kombináció, de van karácsonyi fahéjas lekvár és gesztenyés is, azaz  itt is lehet válogatni. Különösen a muskotályos szőlőlekvár ízlett, azt mindenkinek szívből ajánljuk.

A Kézműves Magyar Ízek Vásárát egyébként azért hozták létre a szervezpk, mert szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy bár a családi vállalkozások termékei drágábbak, mint a hipermarketekben kapható dolgok, de a minőségük miatt érdemes mégis vásárolni ezekből. És közelebb akarják hozni a magukat a termelőket a vásárlókhoz, a vásáron szemtől szemben állhatnak egymással, beszélhetnek, és abban bíznak: így kialakul egyfajta kapcsolat köztük, és ezután már sokkal inkább keresik az emberek a termékeiket.

A vásárt egyébként a köztársasági elnök felesége, Schmittné Makrai Katalin nyitotta meg, majd ahogy lejött a színpadról, a kezébe fogta a pénztárcáját, és elindult vásárolni, Először sajtot, aztán kolbászt vett, azt mondta: ilyenkor jól bevásárol, szerinte még karácsonyra is marad majd.

A februári vásáron – melyről a Gasztro TV is forgatott, a videót IDE KLIKKELVE lehet megnézni – összesen 15 ezer látogató volt 3 nap alatt, és 100 millió forintért vásároltak az árusoktól. Nemrég megnyitották az első boltjukat is Budapesten a III. kerületben, erről ITT ÍRTUNK bővebben. A céljuk pedig az, hogy minden megyeszékhelyen legyen majd Kézműves Magyar Ízek Bolt.

VIDEÓ: a februári Kézműves Magyar Ízek Vására

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok