Elárasztja a belga sör a Bálnát

35 belga sörfőzde, 55 féle csapolt sör és 140 féle üveges sör. Ezzel a kínálattal csábítják a sör-ínyenceket a Belga Sörfesztivál szervezői a Bálnába, ott lesz ezen a hétvégén a fesztivál. A belépők nem olcsók ugyan, de mindegyikhez jár sör is: 2800 forintoshoz három pohárral, a 4000 forintoshoz pedig öt pohárral, így már nem annyira vészes az ár. 40 olyan sört is bemutatnak a fesztiválon, amelyet korábban nem kóstolhatott a magyar közönség.

A háromnapos fesztivál fővédnöke Budai Gyula miniszteri biztos, Jo Indekeu, Belgium budapesti nagykövete és Tarlós István főpolgármester.

Ahogy a rendezvény főszervezője, Tamáska János az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta, amellett, hogy 40 olyan sört is bemutatnak a fesztiválon, amelyet korábban nem kóstolhatott a magyar közönség, Magyarországon debütál egy pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils is.

“Még egy belga számára is igazán különleges fesztiválról van szó. Nem mindennapi, hogy ennyi idő alatt ennyi féle belga sört lehet megkóstolni egy helyen. Számos sörfőzde készül külön izgalommal a magyar fesztiválra, ráadásul Belgiumból is érkeznek turisták megkóstolni a különleges főzeteket”

– fogalmazott a belga nagykövetséget képviselő Katherine Raeymaekers titkár.

A fesztivál újdonságai közé tartozik például a háromféle gabonából készített, 7,5 százalékos Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza.

A különleges új ízek mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok sem. A választék hatalmas és sokszínű is, így a fesztiválon idén is garantáltan megtalálja mindenki a maga sörét.

Első alkalommal van lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre, a vendégek kétféle jegykombináció közül választhatnak, mindegyikhez jár a tavalyi évi fesztiváléval azonos kóstolópohár. Az elővételes vásárlók ráadásul jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba a fesztiválon.

A Bálna Budapest belső tereiben és a szabadtéri területeken is fogyaszthatnak a fesztivál látogatói, akik belül kizárólag a megvásárolható zsetonokkal, kint készpénzzel is fizethetnek. A sörök mellett különleges belga sajtokat, szarvaskolbászt, tepertőt, belga pralinét és csokoládét is kínálnak a standokon.

További infók a fesztiválról: KLIKK IDE!

Forrás: MTI

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok