Csúcs-gasztronómiai negyedet terveznek Budapesten

Csúcsminőségű élelmiszerek boltja, és mellette csúcsminőségű élelmiszerekből készülő ételeket felszolgáló étterem. Ez nyílik január végén Budapesten. A Baldaszti család azt tervezi: egy egész gasztronómiai korzót hoznak össze a környék vendéglőseivel. 

Baldaszti’s néven nyílik meg a tervek szerint január 30-án Budapesten a Lánchíd utcában a Baldaszti család első csúcsminőségű gourmet élelmiszerboltja, és mellette az éttermük, ahol a boltból származó alapanyagokból főznek majd. Még 2010 februárjában indult a munka, 130 millió forintot költöttek rá.

Baldaszti Péter, a vállalkozás tulajdonosa nagyot álmodott, az élelmiszerbolttal és az étteremmel egy új felfogású, magas minőségű gasztronómiai kultúrát akar meghonosítani Budapesten. És aztán meg akarja nyitni ugyanezen a néven az üzleteit Bécsben és Pozsonyban is.

A tervek szerint a 400 négyzetméteres üzletben a magyar piacon elérhető legkiválóbb minőségű élelmiszereket fogják árulni, például már megegyeztek egy Kecskemét melletti tanyával, ahonnan saját márkás kecskesajtot fognak kapni. De árulnak majd levendulazselét is, és valószínűleg még jópár olyan terméket, amit máshol szinte lehetetlen megkapni.

A tulajdonos azonban ennél is tovább akar lépni, a környék vendéglőseinek bevonásával egy gasztronómiai korzót szeretne létrehozni, vagy akár egy gasztronómiai negyedet a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok